Moderan i savremen način obrazovanja: Za đake Vračara 4.941 tablet, za učitelje i nastavnike 268 laptopa

14.09.2021

10:30 >> 10:38

0

Početku podele u OŠ Svetozar Marković prisustvovao je predsednik gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković

Moderan i savremen način obrazovanja: Za đake Vračara 4.941 tablet, za učitelje i nastavnike 268 laptopa
Copyright Beoinfo

Podela tablet računara osnovcima od trećeg do šestog razreda na teritoriji opštine Vračar je nastavljena, a zahvaljujući Gradu Beogradu u škole je stigao 4.941 tablet za učenike, kao i 268 laptopa za učitelje i nastavnike.

Početku podele u OŠ “Svetozar Marković” prisustvovali su predsednik gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković, član Veća za obrazovanje Dragi Lukić, šef Kabineta predsednika Nikola Jelenković i direktorka škole Ivana Orolicki.

Beoinfo

Nedeljković je tom prilikom rekao da mu je drago što je deo početka nove digitalne ere u osnovnom školstvu i obrazovanju uopšte.

– Grad Beograd je izdvojio sredstva i pokrenuo ovako značajan projekat koji će svoj deci pružiti jednake mogućnosti za obrazovanje. To je naročito važno u situaciji pandemije, kada svi treba da smo umreženi kako bi se digitalna nastava sprovodila bez smetnji. Za vračarske škole stigao je 4.941 tablet, a za učitelje i nastavnike 268 laptopa. Ovo je značajno ulaganje u buduće generacije, koje će dati ozbiljne rezultate na dugoročnom planu. U ovoj školi su za učenike od trećeg do šestog razreda obezbeđena 464 tableta – precizirao je Nedeljković.

Pročitajte još

Direktorka škole Ivana Orolicki zahvalila je Gradu Beogradu i Gradskoj opštini Vračar na ovako važnoj akciji, koja će znatno olakšati proces sprovođenja nastave na daljinu, ali i roditeljima rasteretiti budžet u septembru.

– Moderan, savremen način obrazovanja će nepogrešivo doprineti društvenom razvoju naše zemlje. Akcija podele tableta, na kojima će biti digitalni udžbenici koje ćemo koristiti kako u neposrednoj nastavi u školi tako i u nastavi na daljinu, pomoći će nam mnogo u ovoj situaciji – zaključila je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike