U novobeogradskom Bloku 70 otvoren nesvakidašnji košarkaški teren: Oaza basketa od recikliranih patika

21.09.2021

10:04 >> 09:17

0

Više od 20.000 patika poslužilo je za izgradnju terena, dečjeg igrališta i teretane na otvorenom

U novobeogradskom Bloku 70 otvoren nesvakidašnji košarkaški teren: Oaza basketa od recikliranih patika
Copyright Facebook/Blok 70 -Zajednička Akcija

Nesvakidašnji sportski teren otvoren je nedavno u novobeogradskom Bloku 70. Naime, stare i pocepane patike, koje su završile svoj “radni vek”, dobile su novu svrhu, pošto je od njihovih recikliranih đonova napravljeno potpuno novo sportsko igralište.

Na otvaranju terena, Novobeograđani su imali priliku da se sretnu sa košarkašicom Sonjom Vasić, bivšim reprezentativcima Igorom Rakočevićem i Nenadom Krstićem, doskorašnjim kapitenom KK Partizan Novicom Veličkovićem, kao i glumcima Miodragom Radonjićem, Aleksandrom Radojičićem, Viktorom Savićem…

U prijateljskoj atmosferi, oni su odmerili snage i umeće u basketu, kao i u šutiranju za tri poena.

Više od 20.000 recikliranih patika poslužilo je za izgradnju košarkaškog terena, dečjeg igrališta i teretane na otvorenom.

Njih su donirali sugrađani tokom poslednjih nekoliko meseci na punktovima raspoređenim u različitim delovima grada, a kampanja je nosila naziv “Move to Zero”, dok je projekat obnove terena poneo slogan “Ubaci. Nastavi igru.”.

Pročitajte još

Na ovaj način razvila se i svest o zaštiti životne sredine, korisnoj upotrebi dotrajalih stvari i uštedi budžeta, a na ovom primeru pokazalo se da se uz dobru volju i pravu ideju može uraditi nešto kreativno i korisno za životnu zajednicu. Tako će žitelji Novog Beograda moći da se druže, rekreiraju i zabavljaju na mestu koje je uočljivo i po zanimljivom dizajnu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike