Vakcinacija zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite: "Većina radnika će danas primiti treću dozu"

03.09.2021

09:21 >> 09:31

0

Više od 150 zaposlenih će se vakcinisati

Vakcinacija zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite: "Većina radnika će danas primiti treću dozu"
Copyright TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Na Beogradskom sajmu, u Hali 11, danas je organizovana vakcinacija za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite, a sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević primila je treću dozu i tom prilikom apelovala na građane da se vakcinišu.

Stanisavljević je rekla da će danas više od 150 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite primiti vakcinu, a većina će se, kako kaže, vakcinisati trećom dozom, ali među njima ima i onih koji će primiti prvu ili drugu dozu.

Pročitajte još

Precizirala je da će se vakcinisati zaposleni koji su u direktnom kontaktu sa korisnicima, gerontodomaćice koje brinu o najstarijim sugrađanima, defektolozi, radni terepeuti, negovatelji koji rade u dnevnim boravcima za decu sa smetnjama u razvoju.

TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Takođe, kako navodi, zaposleni u Prihvatilištu za stara i odrasla lica, kao i socijalni radnici u Centru za socijalni rad.

– Pre svega pokazujemo odgovornost prema svom zdravlju, ali i prema zdravlju naših korisnika. Zato sam se vakcinisala trećom dozom vakcine, jer želim da svojim ličnim primerom podstaknem ljude da se vakcinišu – rekla je Stanisavljević u Hali 11.

TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Istakla je da će zaposleni u dogovoru sa lekarom izabrati vakcinu koju žele da prime, podsećajući da to ne mora da bude ona koju su primili u prvoj ili drugoj dozi.

Stanisavljević je ocenila da je vakcinacija jedini način da se pobedi virus korona ukazujući na trenutnu epidemiološku situaciju i porast novoobolelih, uputila je apel građanima da vakcinišu.

TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Pročitajte još

– Ako se ceo svet vakciniše i ako postoji preporuka da se to učini, naravno da bi to trebalo da svi sledimo kao primer – zaključila je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike