Korona ušla u gradski prevoz: Zaražena 153 vozača GSP

27.11.2020

09:32 >> 09:40

0

U izolaciji, prema rešenju sanitarnog inspektora, nalaze se još 32 šofera, što je 0,6 odsto od ukupnog broja

Korona ušla u gradski prevoz: Zaražena 153 vozača GSP
Copyright ATA Images/ A. K.

U beogradskom gradskom prevozu rade 4.973 vozača, a zaraženo je njih 153, što čini 3,1 odsto od ukupnog broja zaposlenih. U izolaciji, prema rešenju sanitarnog inspektora, nalaze se još 32 vozača, što je 0,6 odsto od ukupnog broja – izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Grad Beograd preduzima sve mere da zaštiti radnike komunalnog sistema, kako bi se omogućilo njegovo nesmetano funkcionisanje, što je od velike važnosti za život grada. Dobra organizacija koju smo sproveli u javnom prevozu, kada je reč o zaštiti vozača i svim drugim preventivnim merama koje se preduzimaju, daje rezultate, jer smo uspeli da ih zaštitimo – rekao je Vesić.

On je dodao da su pripremljeni planovi zaštite radnika u najvažnijim komunalnim preduzećima, te će radnici raditi u smenama od po dve nedelje, kako bi bili u karantinu na radnom mestu.

– Tamo gde neće biti karantina postigli smo dogovor o brzom testiranju za sve zaposlene koji budu u kontaktu sa nekim ko bude eventualno zaražen. Pored toga, radi se dodatna obuka vozača kamiona iz drugih gradskih preduzeća da mogu da voze vozila za čišćenje snega, ukoliko se bude dogodilo da veći broj vozača u zimskoj službi bude zaražen – precizirao je Vesić.

Pročitajte još: GSP pokrenuo istragu zbog smrti dečaka (4): Suspendovan vozač, za nesreću saznao od policije

Tanjug/Nikola Anđić

Pročitajte još: Velika tuga: Preminuo dečak (4) kojeg je pregazio autobus u Zemunu

Zamenik gradonačelnika je istakao i da komunalni sistem Beograda funkcioniše besprekorno tokom čitave krize koja traje osam meseci, kao i da su radnici komunalnog sistema grada heroji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike