Radojičić održao tribinu sa studentima: Dijalogom do vakcinacije mladih

08.09.2021

11:43

0

Autor: Jovana Vrećo

Govoreći o današnjoj tribini, gradonačelnik je naveo da su ovakvi događaji sjajna prilika da čujemo mišljenja predstavnika studenata i dodatno unapredimo

Radojičić održao tribinu sa studentima: Dijalogom do vakcinacije mladih
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas sa predstavnicima studenata Univerziteta u Beogradu kako bi razgovarali o vakcinaciji mladih, akcijama koje su studentske organizacije sprovele dosad, te o nastavku saradnje Grada sa studentima.

– Cilj današnje tribine jeste da razmenimo iskustva, saslušamo studente i zajedno napravimo strategiju kako bismo povećali broj vakcinisanih studenata, te na taj način omogućili normalan početak nove akademske godine i naglasili da je na prvom mestu zdravlje studenata, ali isto tako i javno zdravlje. Drago mi je što je s nama i dr Srđa Janković, jedan od najboljih stručnjaka u ovoj oblasti, kako bi danas razgovarao s nama i dao odgovore na sva pitanja i nedoumice koje mladi ljudi imaju u vezi vakcinacije – rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Pročitajte još:

Učesnici tribine u ime predstavnika studenata bili su predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić, predsednica IFMS-a Jelena Bukarac i student-prorektor Univerziteta u Beogradu Uroš Mijatović. Oni su se osvrnuli na dosadašnje akcije koje su sprovodili u Beogradu i naglasili da je veoma važno razgovarati o vakcinaciji mladih i borbi protiv širenja dezinformacija i lažnih vesti, zahvalivši gradonačelniku na pozivu i prilici da zajedno sarađuju.

Doktor Srđa Janković je takođe učestvovao na tribini tokom koje je u razgovoru sa gradonačelnikom Radojičićem i studentima apelovao da je jedini način da se izborimo protiv ove pandemije vakcinacija, naročito mladih ljudi.

Beoinfo

– Broj mladih koji su vakcinisani, a koji obuhvata između 18 i 20 procenata mladih, nedovoljan je da bismo se izborili sa pandemijom kovida-19. Smatram da je najbolji način da razgovaramo sa omladinom, odgovorimo na sve njihove nedoumice i pokrenemo ih da se u što većem broju vakcinišu, jer vakcina je najbrži i najbolji način da se vratimo normalnom životu – izjavio je dr Janković.

Govoreći o današnjoj tribini, gradonačelnik Radojičić je naveo da su ovakvi događaji sjajna prilika da čujemo mišljenja predstavnika studenata i dodatno unapredimo saradnju.

– Grad Beograd ostaje otvoren za ideje mladih, te je važno da nastavimo održavati poverenje koje smo izgradili. Tu sam da podržim sve njihove predloge koji mogu da pomognu da se proces vakcinacije ubrza, ali i sve ostale projekte koji doprinose jačanju Univerziteta u Beogradu – zaključio je prvi čovek prestonice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike