Grad finansijski pomaže parove sa sekundarnim sterilitetom: Izdvaja se 30 miliona dinara

08.09.2021

15:25

0

Autor: L. Đ. T.

Izvor: Beoinfo

Republički fond za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja svake godine opredeljuju sve više novca za rešavanje ovog pitanja - kaže Radojičić

Grad finansijski pomaže parove sa sekundarnim sterilitetom: Izdvaja se 30 miliona dinara
Pixabay

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je Grad Beograd ove godine opredelio 30 miliona dinara za finansiranje postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja za parove sa sekundarnim sterilitetom, i to za stotinu parova.

–  Prošle godine opredelili smo 28 miliona dinara za finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje. Tada je 128 parova dobilo mogućnost da iskoristi ovu finansijsku pomoć Grada Beograda. Ove godine pomažemo parovima sa sekundarnim sterilitetom, a to znači da je par već dobio jedno dete na biološki način, a uslov je da je proteklo najmanje četiri godine od ustanovljenog problema sa začećem, te da žena u ovoj kalendarskoj godini nema više od 42 godine starosti – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da Grad Beograd želi da doprinese rešavanju ovog složenog i važnog problema.

Beoinfo

– Republički fond za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja svake godine opredeljuju sve više novca za rešavanje ovog pitanja, kada se radi o primarnom sterilitetu – pojasnio je Radojičić.

Spomenik Mihajlu Pupinu

Govoreći o spomeniku Mihajlu Pupinu, gradonačelnik je naveo da će spomenik ovom istaknutom srpskom naučniku biti podignut ispred zgrade Elektrotehničkog fakulteta.

Pročitajte još

– Ovaj spomenik biće postavljen do kraja godine. Dve nedelje pre planiranog roka završili smo i skver Milene Dravić i Gage Nikolića na Vračaru, a usvojili smo i Odluku o postavljanju spomenika Dušku Radoviću, na inicijativu akademika Matije Bećkovića i dečjeg pisca Ljubivoja Ršumovića. Grad Beograd vodi računa o svojoj istoriji i znamenitim ličnostima koje su doprinele razvoju društva u kojem živimo. Zato puno pažnje posvećujemo uređenju trgova, skverova i podizanju spomenika ljudima koji su nas zadužili – zaključio je prvi čovek Beograda.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti