Nova carinarnica Luke Beograd izmestiće kamione iz centra grada (FOTO)

09.09.2021

11:13 >> 10:39

0

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika je precizirao da će novi objekat imati više od 260 parking-mesta za kamione

Nova carinarnica Luke Beograd izmestiće kamione iz centra grada (FOTO)
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas početku izgradnje nove carinarnice Luke Beograd, na prostoru između auto-puta i Kvantaške pijace.

Vesić je istakao da će nova carinarnica imati više od 5500 metara kvadratnih, te da će njena izgradnja omogućiti izmeštanje kamiona iz centra grada.

Pročitajte još:

– Nova carinarnica je mnogo značajnija od samog objekta jer će ubuduće onemogućiti kamionima da ulaze u uže gradsko jezgro. Na taj način ćemo dati dodatni doprinos zaštiti od zagađenja, s obzirom na to da je kamionski teretni saobraćaj bio veliki zagađivač vazduha – istakao je zamenik gradonačelnika.

Beoinfo

Precizirao je da će novi objekat imati više od 260 parking-mesta za kamione, takođe i novi prostor za „pauk” JKP „Parking servis”, korisnički centar, kao i hangare za popravku špeditera.

– Imaćemo bolje uslove za rad, posebno za zaposlene koji rade na “pauku”. Naš “Parking servis” se razvija veoma uspešno i stalno širi svoje usluge. Veoma brzo ćemo izaći i sa planom novih garaža u Beogradu, jer je poslednja izgrađena još 2004. godine – naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.

Beoinfo

On je dodao da se u Bloku 45 gradi i nova upravna zgrada “Parking servisa”, gde će ovo preduzeće posle više decenija dobiti svoju kuću, a građani na Novom Beogradu ujedno i korisnički centar.

Direktor JKP “Parking servis” Andrija Čupković ponovio je da danas započinje izgradnja nove carinarnice.

Beoinfo

– Kada je budemo završili, u samom gradu neće biti više teškog kamionskog saobraćaja. „Parking servis” će u narednih desetak dana potpisati memorandum o saradnji sa carinom, tako da će kamionski saobraćaj biti usmeren na obilaznice – istakao je Čupković i dodao da će novi objekat imati i elektropunjače.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike