Račun za "Infostan" ubuduće će biti drugačiji: Jedna stavka se od ovog meseca menja (FOTO)

09.09.2021

17:45 >> 18:52

0

Ono što je za građane najvažnije jeste da se cena usluge neće povećati

Račun za "Infostan" ubuduće će biti drugačiji: Jedna stavka se od ovog meseca menja (FOTO)
Copyright Profimedia

Računi koji su stigli Beograđanima od JKP “Infostan tehnologije” ovog meseca “bogatiji” su za još jednu stavku.

Tako će se ubuduće naknada za odlaganje i tretman otpada koju sprovodi privatni partner “Beo čista energija” prikazivati odvojeno, ali će cena ostati ista.

Naime, od 2. avgusta počela je primena podeljene naplate, pa tako na uplatnici koju šalje “Infostan” stoje stavke “sakupljanje i transport komunalnog otpada” i “odlaganje komunalnog otpada”.

Ono što je za Beograđane najvažnije, a to su za 24sedam potvrdili i u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, jeste to da se cena usluge neće povećati.

24sedam

– Na uplatnici će se samo iskazati odvojene stavke svih usluga koje čine zbrinjavanje komunalnog otpada, jer je vrednost računa za ove namene samo podeljena na deo koji se plaća “Gradskoj čistoći” i “Beočistoj energiji d.o.o.” – rekli su za 24sedam u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

24sedam

Naime, dosadašnja cena od 6,60 dinara po kvadratu domaćinstva, koju sada plaćaju sugrađani, na računima će se razdeliti na način da 5,61 dinar po kvadratu stoji na odeljku za “Čistoću”, ostatak od 0,99 do 6,60 po kvadratu će stajati za “Beočistu energiju”.

Pravna lica

I pravna lica će ubuduće dobijati račune se odvojenim stavkama od “Infostana”. Prema važećem cenovniku, koji se može naći na internet-stranici preduzeća za objedinjenu naplatu, jasno je naznačeno da su preduzetnici za obe stavke podeljeni u četiri grupe, i u zavisnosti od toga kojoj pripadaju, zavisi i vrednost računa.

Primera radi, sakupljanje i transport komunalnog otpada za poslovni prostor površine do 30 kvadrata, za prvu grupu košta 1.177 dinara, dok je odlaganje komunalnog otpada za ove korisnike 192,40 dinara.

Pročitajte još

Za preduzetnike čiji lokali prevazilaze površinu od 30 kvadrata, cena je 26 dinara po kvadratu za sakupljanje, odnosno 4,16 dinara po kvadratnom metru za odlaganje otpada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike