Šta je, bre, ovo?! Popusti su im preči od života, isti redovi ispred butika i kovid ambulanti! (FOTO/VIDEO)

28.11.2020

14:47 >> 07:46

0

Autor: autor26

Uprkos sve većem broju zaraženih, horda građana čeka u koloni ispred radnji kako bi kupili odeću po povoljnijoj ceni

Šta je, bre, ovo?! Popusti su im preči od života, isti redovi ispred butika i kovid ambulanti! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U jeku epidemije koronavirusa, kada iz dana u dan u prestonici ima sve više zaraženih, horde sugrađana uputile su se danas, na Crni petak, u beogradske šoping centre kako bi iskoristili popuste i pazarili, a velike gužve zabeležene su i ispred kovid ambulanti.

Reporteri 24sedam u Tržnom centru “Ušče” zatekli su “reke” srednjoškolaca, studenata, i sugrađana srednjih godina, koji su se tokom čitavog dana slivali u ovaj prodajni objekat. Nova lica kupaca smenjivala su se konstantno, a svi građani su poštovali propisane mere i nosili zaštitne maske.

Iako je radni dan, ispred pojedinih lokala pravili su se redovi od čak 30-ak kupaca, koji su sa iščekivanjem stajali u koloni i čekali da uđu u radnju. Ipak, pojedine sugrađane iznenadila je velika gužva u šoping centru, te misle da je “Crni petak” trebalo odložiti.

– Došla sam da iskoristim popuste kako bih uštedela novac. Korone se ne plašim, iako nisam očekivala da ću videti ovolike redove. Ako je već epidemija u toku, ovo nije uopšte ni trebalo da bude organizovano. Ulazila sam isključivo u radnje gde nije bilo redova – rekla je za 24sedam Beograđanka Marina V.

U šoping centru bilo je i građana koji se nisu plašili korone i mogućnosti da se zaraze.

-Imam određenu dozu straha, ali smatram da nije baš tako lako zaraziti se. Korone ima svuda, ne možemo da stavimo život na pauzu – konstatovale su dve mlađe sugrađanke.

Kako bi bile ispoštovane sve epidemiološke mere koje je propisao Krizni štab, u tržnom centru sijaset kupaca kontrolisali su inspektori i policajci.

Ništa bolja situacija nije bila ni ispred beogradskih kovid ambulanti, gde su građani u kilometarskim redovima čekali kako bi se testirali.

 

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je bilo najviše do sad pozitivnih pacijenata na kovid-19 – 7.780, dok je, nažalost, preminulo 57 osoba. Na respiratorima se nalazi 245 pacijenata.

Kako je nastao „crni petak“?

Velike robne kuće u Americi su tokom pedesetih godina počele da organizuju velike parade kako bi se što bolje reklamirale. Parade su se održavale nakon Dana zahvalnosti , pa je otuda potekla američka navika da kupovinu obavljaju u ovo doba godine.

Kako je Dan zahvalnosti najveći porodični praznik u Americi, kada se okuplja porodica iz svih krajeva zemlje, narednog dana u gradovima širom SAD nastajao bi  potpuni kolaps u saobraćaju, zbog čega su upravo saobraćajci ovaj dan prozvali “crnim petkom”.

Pročitajte još: “Cela Srbija je sada jedna velika bolnica: Premeštamo pacijente koji su pri kraju lečenja!”

Kada je ovaj fenomen postao poznat, prodavci su počeli masovno da koriste termin Black Friday, kao dan kada u svojim sveskama obeležavaju najveći profit.

Zbog dugačkih redova i ogromnog broja ljudi, dešava se da neko od potrošača bude povređen, ali i upucan od strane drugog kupca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike