Putnici se žale i pored najavljenog većeg broja vozila: Čekanje na stanici i po pola sata

28.11.2020

09:00 >> 13:08

0

Kako bi rasteretili broj putnika u prevozu, gradski čelnici su odlučili da uključe dodatnih 236 autobusa u vreme popodnevnog špica - od 17 do 20 sati

Putnici se žale i pored najavljenog većeg broja vozila: Čekanje na stanici i po pola sata
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

“Više od 30 minuta čekala sam autobus u Ulici cara Nikolaja II! Na stanici je bilo dosta ljudi, pritom, smrzla sam se, jer je bilo ledeno napolju!”, požalila se za 24sedam Natalija V, sugrađanka koju je iznenadila situacija na prestoničkim ulicama, s obzirom na to da su gradski čelnici nedavno najavili da će svakog dana u periodu od 17 do 20 sati biti pojačan broj vozila javnog prevoza, zbog novih mera koje su uvedene radi suzbijanja epidemije koronavirusa.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Vlada Srbije uvela je skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, kladionica i tržnih centara do 18 sati, kao i redukciju broja vozila gradskog prevoza na beogradskih ulicama posle 20 sati, a u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Takođe, kako bi rasteretili broj putnika u prevozu, odlučili su da uključe dodatnih 236 vozila u vreme popodnevnog špica.

Pročitajte još: Promene u prevozu od utorka: Od 17 do 20 sati 236 vozila više

Ipak, stanovnici prestonice koji svakodnevno koriste gradski prevoz kažu da nisu osetili povećan broj vozila, jer je i dalje gužva na stajalištima zbog dugog čekanja, pa samim tim i u autobusima.

– Na stajalištu “Vojvode Dragomira” na Vračaru juče sam u vreme špica čekala trolejbus na liniji 29 više od 20 minuta. Pročitala sam na vestima da će broj vozila na ulicama biti povećan, ali izgleda da se to još uvek nije desilo – rekla je za 24sedam Beograđanka Natalija.

Sličnu situaciju putnici su zatekli i u autobusu koji saobraća na liniji 89, a koji je oko 15.30 krenuo iz novobeogradskih blokova ka Vidikovcu.

Printscreen/Instagram/Moj Beograd

– Jedva su se vrata zatvarala. Toliko o distanci, o 50 odsto maksimalnog kapaciteta vozila i pojačanim linijama – napisao je jedan sugrađanin.

Podsetimo, zbog novouvedenih mera radi suzbijanja koronavirusa, gradski čelnici su 22. novembra izjavili da će svakog dana u periodu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza putnika biti uključeno dodatnih 236 vozila.

Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Takođe, gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić rekao je da će posle 20 sati njihov broj biti znatno redukovan.

– Ukupno će, sa tih 236 autobusa, na ulicama biti maksimalan broj vozila, 1.641, kako bismo olakšali sugrađanima povratak s posla. Komunalna milicija – 15 patrola, obavljaće svoje redovne poslove, ali će i povremeno obilaziti stajališta i kontrolisati da li se u autobusima nose maske. Na vozilima će biti vidno istaknuto obaveštenje o poželjnom maksimalnom broju putnika – istakao je Radojičić u izjavi za RTS.

Pročitajte još:

Korona ušla u gradski prevoz: Zaražena 153 vozača GSP

Pojačaće se broj autobusa: Ukoliko se gradski prevoz popuni 50 odsto, neće stati na stanici

Krizni štab tvrdi da su kafići najrizičnija mesta zaražavanja, ali šta je sa gradskim prevozom?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike