Puste ulice, prevoz, tržni centri: Izgleda da je većina Beograđana spojila praznike (FOTO)

05.01.2021

15:11 >> 08:29

0

Iako su prodavnice, pijace, supermarketi i skoro sve radnje mahom otvoreni, na ulicama je bilo veoma malo ljudi, pošto izgleda da većina i dalje praznuje

Puste ulice, prevoz, tržni centri: Izgleda da je većina Beograđana spojila praznike (FOTO)
Copyright Foto: L. Đ. T./Befunky

Prvog radnog dana posle novogodišnjih praznika prestoničke ulice danas su bile skoro puste. Automobila je bilo vidno manje nego inače, od saobraćajnih gužvi na koje smo navikli nije bilo ni traga, a samo su pojedini građani odlučili da ovaj ne tako sunčan, ali ipak topao dan za ovo doba godine, iskoriste za šetnju gradom ili odlazak u park i tržni centar.

Iako su prodavnice, pijace, supermarketi, te skoro sve radnje mahom otvorene, na ulicama je bilo veoma malo ljudi pošto izgleda većina i dalje “praznuje”, a mnogi Beograđani su i otputovali van prestonice.

Foto: L. Đ. T.

Novobeogradski parkovi danas su bili relativno prazni, a slična situacija bila je i u drugim delovima grada. Uglavnom su se mogli videti samo stariji sugrađani kako igraju šah, kao i mlađi stanovnici prestonice, školarci, koji su trenutno na raspustu.

Foto: L. Đ. T.

U parkovima su se mogli zateći i roditelji sa malom decom, koja su uživala u igri na klackalicama i ljuljaškama.

Foto: L. Đ. T.

Pojedini ulični prodavci su već počeli i pripreme za Božić, te su građani već danas mogli da kupe i badnjake.

Foto: L. Đ. T.

Gužve nije bilo ni u vozilima gradskog prevoza, a prema rečima nadležnih iz GSP-a, danas je na prestoničkim ulicama “krstario” uobičajan broj vozila gradskog prevoza.

Foto: L. Đ. T.

– Kao i svakog radnog dana danas je na beogradskim ulicama bilo 1.380 vozila javnog prevoza. Intezitet saobraćaja je bio slabiji nego inače, nisu se stvarale gužve, a naša vozila su tokom čitavog dana bila poluprazna – rekli su iz ovog komunalnog preduzeća za 24sedam.

I u prestoničkim tržnim centrima mogla se primetiti slična situacija kao i na ulicama. Sugrađana je bilo vidno manje, ali opet bilo je i onih koji su odlučili da iskoriste današnji dan za kupovinu.

Foto: L. Đ. T.

– Na odmoru sam do kraja nedelje, pa sam odlučio danas malo da se prošetam tržnim centrom i kupim devojci poklon. Očekivao sam da neće biti velike gužve, pa sam zato i došao – kaže za 24sedam Novobeograđanin Radovan Đ.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike