Krajem februara otvara se Dom zdravlja u Borči: U novoj zdravstvenoj ustanovi radiće 40 lekara i oko 90 medicinskih sestara

06.01.2021

09:30 >> 10:24

0

Objekat ima 7.000 kvadratnih metara, a uloženo je 77 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Beograda

Krajem februara otvara se Dom zdravlja u Borči: U novoj zdravstvenoj ustanovi radiće 40 lekara i oko 90 medicinskih sestara
Copyright Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je za kraj februara otvaranje novog, modernizovanog Doma zdravlja u Borči prema kojem će, kako je istakao, gravitirati oko 100.000 ljudi.

– Završen je Dom zdravlja u Borči koji ima 7.000 kvadratnih metara, a uloženo je 77 miliona dinara. Tamo će raditi 40 lekara i oko 90 medicinskih sestara. U pitanju je izuzetno lep i značajan projekat – rekao je Radojičić za televiziju Pink.

On je dodao da je primarna zdravstvena zaštita bila u središtu njegovog interesovanja od kada je stupio na funkciju gradonačelnika jer je, kaže, potrebno da ljudi mogu, ne samo u doba korone, lako, brzo i dostupno da ispune svoje zahteve.

Pročitajte još:

Među značajnim projektima, gradonačelnik je izdvojio gradnju pet novih predškolskih ustanova i naveo da je raspisan tender za izgradnju dodatnih šest.

– Oko 74.000 dece ide u predškolske ustanove. Važno je naglasiti da je u odnosu na 2012. ili 2013. godinu, kada je obuhvat dece u predškolskim ustanovama bio 45 odsto, danas negde blizu 75 odsto. Puno je urađeno na tom planu, a dodatnim kapacitetima unapređujemo taj segment – istakao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike