Bolji kvalitet života za stanare leve obale Dunava: Dom zdravlja u funkciji od februara, dok radovi na izgradnji kanalizacije i vrtića uskoro počinju

08.01.2021

17:45 >> 16:30

0

Tender za izbor dobavljača koji će graditi kanalizacionu crpnu stanicu Krnjača 2 otvara se u ponedeljak

Bolji kvalitet života za stanare leve obale Dunava: Dom zdravlja u funkciji od februara, dok radovi na izgradnji kanalizacije i vrtića uskoro počinju
Copyright Profimedia/Google map

Stanovnike opštine Palilula ulazak u 2021. godinu dočekao je sa dobrim vestima – Dom zdravlja koji bi svoja vrata za građane trebalo da otvori u februaru, raspisan tender za izgradnju kanalizacione crpne stanice “Krnjača 2”, kao i zidanje novog vrtića za stanare leve obale Dunava.

Naime, tender za izbor dobavljača koji će graditi kanalizacionu crpnu stanicu “Krnjača 2” otvara se u ponedeljak, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da će tokom proleća biti raspisan javni konkurs za izgradnju 80 kilometara sekundarne kanalizacije i oko sedam kilometara primare.

– Mislim da se na levoj obali Dunava decenijama unazad nije više ulagalo – rekao je Vesić.

Printscreen/Youtube

U kanalizacionu crpnu stanicu “Krnjača 2” dolaziće otpadne vode iz Borče, Koteža, Krnjače, Besnog foka i Padinske skele, kao iz naselja Zage Malivuk i Braće Marić.

Izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava koštaće 50 miliona evra, od čega Grad Beograd obezbeđuje 15 miliona, a Evropska investiciona banka 35 miliona evra.

Pročitajte još

Takođe, zamenik gradonačelnika je najavio da će do kraja godine biti raspisan i tender za novi most na Adi Huji, a kada bude završen krenuće i “prebacivanje” tramvaja na levu obalu Dunava.

Borčanci dobijaju i vrti

Da je Grad posle dugo vremena počeo da ulaže u levu obalu Dunava govori i činjenica da je raspisao tender za izgradnju vrtića, kao i da gradski čelnici očekuju da će u narednih nekoliko meseci dobiti izvođača, te da će do polovine godine početi izgradnja ovog predškolskog objekta.

Za 13 meseci izgrađen Dom zdravlja

Beoinfo

Borčanci su za godinu i mesec dana dobili novi Dom zdravlja, koji se prostire na oko sedam hiljada kvadrata, a čija je ukupna vrednost radova oko 812 miliona dinara.

Dom zdravlja će imati desetak medicinskih službi, poput ultrazvuka, dijagnostike, laboratorije, patronažne službe, kućnog lečenja, ginekologije i pedijatrije.

– Građani leve obale Dunava, kojih ima oko 150 hiljada, moći će da u Domu zdravlja zadovolje primarne zdravstvene potrebe. Bilo je krajnje vreme za to jer je Borča bila zapostavljena i infrastrukturno i po pitanju medicinske zaštite – rekao je zamenik gradonačelnika.

Očekuje se da će ova zdravstvena ustanova sa radom krenuti u februaru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike