Deca Beograda: Mihajlo Popesku - čovek sa idejom vrednom 13,2 miliona dolara

11.01.2021

18:19 >> 17:54

0

Autor: Jovana Vrećo

Beograđanin već deset godina živi i radi u Velikoj Britaniji

Deca Beograda: Mihajlo Popesku - čovek sa idejom vrednom 13,2 miliona dolara
Copyright Printscreen/ Tanjug

Beograđanin Mihajlo Popesku, koji već deset godina živi i radi u Velikoj Britaniji, nedavno je za svoju ideju o platformi za veštačku inteligenciju koja pomaže u istraživanju i analizi ponašanja potrošača, od koosnivača kompanije “Alibaba” dobio – dva miliona dolara.

Prvi prototip ove platforme, “mašine koja povezuje ceo marketing proces – od istraživanja tržišta/potrošača do same aktivacije i targetiranja na društvenim medijima i internetu”, trebalo bi da bude završen ovog meseca.

Na ideju je došao još 2015. godine, ali je uspeo da je realizuje sada, tokom pandemije koronavirusa, kada je u martu nastalo zatišje na globalnom tržištu.

– Vlasnik kompanije u kojoj sam radio predložio je da osmislimo neki svoj proizvod, odnosno tehnologiju koja može da se skalira i prevaziđe ograničenja agencijskog rada. Izneo sam mu svoju zamisao, koja se svodi na to da se veštačka inteligencija ponaša kao ekspert za istraživanja i da može za zadati zahtev da sama dizajnira i sprovede istraživanje u realnom vremenu, uz minimalnu superviziju eksperata – rekao je Popesku za “Blic biznis”.

Pročitajte još:

Potom je tim kompanije “Alibaba” procenio da ideja vredi 13,2 miliona dolara i ponudili su da ulože dva miliona dolara, a da zauzvrat dobiju 15 odsto udela u firmi.

Popesku je završio studije marketing menadžmenta na Beogradskom univerzitetu, a doktorirao je na univerzitetu u Notingemu.

Bivši je direktor sektora za istraživanje potrošača u “Kembridž Analitici”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike