Čiste se parkovi, dečja igrališta, trotoari i platoi: Ekipe "Zelenila" na terenu (FOTO)

11.01.2021

11:31

0

Autor: Jovana Vrećo

Posipa se so, a čišćenje snega se obavlja ručno i uz pomoć angažovane mehanizacije

Čiste se parkovi, dečja igrališta, trotoari i platoi: Ekipe "Zelenila" na terenu (FOTO)
Copyright Beoinfo

Radnici JKP „Zelenilo – Beograd” su zajedno sa kolegama iz ostalih komunalnih preduzeća angažovani na čišćenju snega sa javnih površina, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća, prenosi Beoinfo.

U toku današnjeg dana, na čišćenju snega je angažovano 364 radnika JKP „Zelenilo – Beograd”. Posipa se so, a čišćenje snega se obavlja ručno i uz pomoć angažovane mehanizacije.

JKP „Zelenilo – Beograd” je tokom zimske sezone 2020/2021. godine u obavezi da uklanja sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara, u i oko parkova i skverova koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja na svih 10 centralnih gradskih opština – ukupno 547.589 kvadratnih metara.

Beoinfo

„Zelenilo” će na osnovu odluke Grada uklanjati sneg i sa 133 stajališta javnog prevoza na tačno utvrđenim lokacijama (4.827 kvadratnih metara), kao i ispred pojedinih, unapred utvrđenih objekata Vlade Republike Srbije i objekata Narodne skupštine, što predstavlja ukupnu površinu od 22.809 kvadrata. Po nalogu Gradskog štaba uklanja se sneg i sa tačno definisanih površina koje su van Programa redovnog održavanja (204.590 kvadrata).

Beoinfo

Tokom zimske sezone, spremna je neophodna mehanizacija: četiri specijalna vozila „wille”, šest specijalnih vozila multikar, dva traktora IMT 539, dva „fapa”, 15 traktora, dva specijalna vozila, 23 traktora sa daskom i posipačima soli, osam traktora sa daskom i 22 motokultivatora, sedam traktora „solis”, 16 putara, tri HTP-a i dva KAT-a za utovar soli.

Beoinfo

Čišćenje snega podrazumeva i posipanje soli i emulzija, stresanje snega sa četinara, klupa i žive ograde.

Za nastupajuću sezonu obezbeđeno je 600 tona industrijske soli i 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kilograma kalcijum-hlorid granulata, saopštili su iz “Zelenila”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike