Putnici, pažnja: Od sutra manje vozila GSP posle 18,30 sati

29.11.2020

11:40

0

Autor: V. S. P.

Zbog smanjenog broja putnika od utorka, 1. decembra, manje autobusa i u prigradskom i lokalnom saobraćaju, posle 20 časova

Putnici, pažnja: Od sutra manje vozila GSP posle 18,30 sati
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Polasci vozila javnog gradskog prevoza posle 18,30 sati, zbog smanjenog broja putnika, od sutra, 30. novembra, biće redukovani na 74 linije, a u prigradskom i lokalnom saobraćaju od utorka, 1. decembra, posle 20 časova manje autousa saobraćaće na 11 linija.

Kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz, ova odluka doneta je na osnovu snimanja popunjenosti vozila.

– Sekretarijat za javni prevoz i JKP GSP „Beograd“, obavili su 26. i 27. novembra, snimanje popunjenosti vozila na 119  linija gradskog prevoza na 15 lokacija u periodu od 18 sati. Na osnovu analize snimljenih podataka i rezultata dobijenih pomoću uređaja za brojanje putnika, od ponedeljka, 30. novembra, biće redukovani polasci nakon 18.30 na 74 linije zbog smanjenog broja putnika – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: Putnici se žale i pored najavljenog većeg broja vozila: Čekanje na stanici i po pola sata

Promene u prevozu od utorka: Od 17 do 20 sati 236 vozila više

Ista analiza sprovedena je sa SP „Lasta“ a.d. Beograd, u periodu od 23. do 27. novembra, na prigradskim linijama, u periodu posle 18 sati, gde je utvrđeno da broj putnika opada posle 20 časova.

Uz apel putnicima da poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski u vozilima, ali i na stajalištima gde ima puno ljudi, podseća se da redovi vožnje za svaku liniju mogu da se vide na sajtu Sekretarijata za javni prevoz www.bgprevoz.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike