Pomoć starijima: Grad obezbeđuje besplatan prevoz do punktova za osobe koje se teže kreću

15.01.2021

10:27

0

Kao mesta za vakcinaciju predloženi su Beogradski sajam, sportski centri Šumice, Vračar, Lazarevac, Ustanova kulture Vuk Karadžić

Pomoć starijima: Grad obezbeđuje besplatan prevoz do punktova za osobe koje se teže kreću
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

Grad Beograd će za starije osobe koje žive same ili se teže kreću, obezbediti besplatan prevoz do punktova na kojima će se obavljati vakcinacija protiv kovida-19, najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

On je za današnje Večernje novosti rekao da će Grad za logistiku oko potreba imunizacije angažovati i volontere.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić Tanjug/ Dragan Kujundžić

Radojičić kaže da u Beogradu živi više od 350.000 sugrađana starijih od 65 godina, koji prema planu masovne vakcinacije spadaju u prioritetnu grupu.

Potvrdio je da je predložio 17 lokacija za punktove za masovnu imunizaciju, za koje će Grad Beograd obezbediti sve neophodne uslove.

– Odvojićemo prostorije i nameštaj, a Ministarstvo zdravlja će obezbediti frižidere, dopremanje vakcina i odrediti timove za vakcinaciju. Grad je obezbedio lokacije u svakoj opštini na kojima će se sprovoditi masovna vakcinacija. Svima nam je važno da se deo stanovništva koji pripada rizičnoj kategoriji što pre vakciniše – istakao je Radojičić, saopštila je Gradska uprava.

Pročitajte još

Za vakcinalne punktove predloženi su Beogradski sajam, sportski centri “Šumice”, “Vračar”, “Lazarevac”, Ustanova kulture “Vuk Karadžić”…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike