Glavaš: Beograd trenutno nije ugrožen od poplava

15.01.2021

10:52

0

On je podsetio da prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda građane Beograda očekuje ledeni vikend

Glavaš: Beograd trenutno nije ugrožen od poplava
Copyright Pixabay

Beograd trenutno nije ugrožen od poplava, ali se situacija prati, izjavio je gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

– Kanalska mreža na teritoriji Beograda je kompletno prohodna tako da ne očekujemo nikakav problem ni sa unutrašnjim ni sa spoljašnjim vodama – rekao je Glavaš za televiziju Pink i dodao da su Dunav i Sava trenutno u stagnaciji, ali da se situacija prati.

Darko Glavaš Printscreen/YouTube

Podsetio je da prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda građane Beograda očekuje ledeni vikend, što znači da će temperatura biti ispod nula stepeni i istakao da su sva gradska preduzeća koja čine zimsku službu u pojačanom stepenu angažovanja.

– Preduzeće “Beograd put” se i sada nalazi u trećem stepenu angažovanja što znači da se tretiraju saobraćajnice prvog i drugog reda – rekao je Glavaš i dodao da su zbog najavljenih padavina u pripravnosti i “Gradska čistoća”, “Zelenilo Beograd”, “Beogradski vodovod i kanalizacija”, “Parking servis”.

Kada je reč o “Beogradskim elektranama”, Glavaš kaže da će se i u narednom periodu nalaziti u kontinuiranom sistemu rada, odnosno da će radijatori biti topli 24 sata.

Pročitajte još

Glavaš je rekao da će javni gradski prevoz raditi po svom redovnom režimu i dodao da su i danas sve linije na trasama i da nije bilo kašnjenja niti propuštenih polazaka.

– Trudićemo se da i u naredim danima održimo kompletan taj sistem, imajući u vidu niske temeprature koje nas očekuju dodao je Glavaš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike