Nastavljaju se radovi na sanaciji Skadarske ulice: Čitav potez ubuduće će krasiti 50 stabala i nov mobilijar

20.01.2021

11:34

0

Lipa je vrsta koja je odabrana za ovu lokaciju, kao prepoznatljiv simbol boemske četvrti Beograda - navode iz JKP Zelenilo - Beograd

Nastavljaju se radovi na sanaciji Skadarske ulice: Čitav potez ubuduće će krasiti 50 stabala i nov mobilijar
Copyright Foto: Profimedia

Javno komunalno preduzeće “Zelenilo – Beograd”, zajedno sa drugim učesnicima u projektu rekonstrukcije, nastavilo je nedavno drugu fazu radova na potezu od Skadarlijske česme do Ulice Strahinjića bana. Radovi koji će se odvijati u sklopu sanacije Skadarske ulice obuhvataju obnovu drvoreda sa integrisanim automatskim zalivnim sistemom i postavljanje novog mobilijara.

– Po završetku građevinskih radova na sanaciji ulice, planirana je sadnja 38 novih stabala. Lipa je vrsta koja je odabrana za ovu lokaciju, kao prepoznatljiv simbol boemske četvrti Beograda, dok će jedno stablo ukrasne jabuke biće zasađeno pored spomenika Đuri Jakšiću. Projektom je predviđeno i formiranje novih sadnih mesta – saopšteno je iz “Zelenila – Beograd”.

Pročitajte još:

Da bi se postigla uniformnost drvoreda u smislu veličine, starosti i vrste stabala koja ga čine, planirano je presađivanje 21 stabla na druge lokacije, dok će na njihovo mesto biti zasađene oformljene sadnice lipe većih dimenzija i obima debla od 25 centimetara. Uz sve sadnice u Skadarskoj ulici biće ugrađen savremeni automatski zalivni sistem pomoću kojeg će drveću, osim vode, biti obezbeđeno i redovno prihranjivanje đubrivom.

– Po završetku radova, čitav potez će krasiti ukupno 50 stabala. Uz obnovljeni drvored biće postavljen i novi mobilijar, deset  klupa i šest đubrijera. Sva sadna mesta će biti uređena završnom obradom od kamenih kocki, u skladu sa kriterijumima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda – precizirano je u saopštenju JKP “Zelenilo – Beograd”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike