"Želimo park za decu, kućne ljubimce i starije građane": Dorćolci punih 17 godina čekaju na zelenu oazu

30.01.2021

08:13 >> 08:15

0

Peticiju je do sada potpisalo više od 350 građana

"Želimo park za decu, kućne ljubimce i starije građane": Dorćolci punih 17 godina čekaju na zelenu oazu
Copyright Printscreen/Google Maps

Stanari okupljeni u udruženju “Komšije sa Dorćola” napravili su peticiju za izgradnju novog parka na uglu Mihizove ulice i Herceg Stjepanove, a koju je do sada potpisalo više od 350 građana.

Prema rečima osnivača ove peticije, Dorćolci na park čekaju punih 17 godina.

– Kao udruženje želimo da upoznamo naše sugrađane da postoji jedan park na Dorćolu koji čeka punih 17 godina da se okonča zakonska procedura. Želimo da utičemo na nadležne u gradu da postupe u skladu sa Planom detaljne regulacije i mislimo da nam je svima u interesu da imamo više zelenih površina za decu, starije sugrađane, kućne ljubimce – navode oni.

Pročitajte još

Dodaju da u prestonici javne parkove skoro uvek projektuje JKP “Zelenilo Beograd”, ali i da oni, kao građani, mogu da daju sugestije o tome kako bi želeli da izgleda njihova zelena oaza.

– Budući park grade projektantske firme, odnosno inženjeri pejzažne arhitekture, jer za zelenu površinu treba da se dobije građevinska dozvola – rekli su iz udruženja “Komšije sa Dorćola”.

Iz udruženja napominju da jedinu zelenu oazu imaju u Pančićevoj ulici, kao i da sve ostalo predstavlja šire raskrsnice sa ponešto zelenila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike