"Prokop se gradi u skladu sa zakonom": Samo jedna firma "bacila oko" na izgradnju železničke stanice

30.01.2021

09:19

0

Projekat Beograd centar je transparentan i potvrđen odgovarajućim odlukama Vlade Republike Srbije

"Prokop se gradi u skladu sa zakonom": Samo jedna firma "bacila oko" na izgradnju železničke stanice
Copyright Printscreen/Urbanistički centar Beograd

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije (Direkcija) saopštila je da je projekat izgradnje zgrade železničke stanice “Beograd centar”, parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja u svakom svom delu javan i transparentan i potvrđen odgovarajućim odlukama Vlade Republike Srbije.

Direkcija navodi da je preduzeće “Reilway City d.o.o”  jedino dostavilo pismo o zaiteresovanosti za zajedničku izgradnju zgrade železničke stanice “Beograd centar”, parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja, na osnovu javnog poziva objavljenog 16. jula 2019. godine, kao i da je komisija tu ponudu proglasila za najpovoljniju.

Printscreen/Urbanistički centar Beograd

Nakon završenih pregovora, kako su naveli, Vlada Republike Srbije saglasila se sa tekstom Okvirnog ugovora i ovlastila direktora Direkcije da zaključi ugovor pred javnim beležnikom 14. maja prošle godine.

Napominju da je reč je o projektu od značaja za Republiku Srbiju, na osnovu Zaključka Vlade od 20. februara 2020. godine, što je u skladu sa članom 88. stav 10. Zakona o planiranju i izgradnji.

– Zajednička izgradnja predviđa da “Rejlvej siti d.o.o.” o svom trošku sagradi zgradu železničke stanice i parking mesta, a da druga strana dobije pravo svojine na jednom delu parcela, pravo gradnje i isključivu svojinu nad određenim objektima, čiju će izgradnju u potpunosti finansirati – objašnjavaju u Direkciji.

Pročitajte još

Takođe, dodali su da po ugovoru, Republika Srbija ulaže zemljište i omogućava gradnju na već izgrađenim objektima i na svim parcelama u vlasništvu naše države, a koji ispunjavaju tehničke uslove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike