Imunizacija građana Zemuna traje skoro mesec dana: Vakcinisano više od 10.000 osoba

01.02.2021

11:50 >> 11:35

0

Autor: Jovana Vrećo

Gradska opština Zemun se uključila u organizovanje vakcinacije tako što je ustupila prostorije Kulturnog centra Batajnica” gde je 27. januara otvoren novi

Imunizacija građana Zemuna traje skoro mesec dana: Vakcinisano više od 10.000 osoba
Copyright Beoinfo

Zdravstvene ustanove Zemuna su od početka proglašenja pandemije u kovid sistemu, saopštavaju iz ove opštine i podsećaju da je do sada u KBC “Bežanijska kosa” pregledano više od 20.000 građana, lečeno nešto više od 4.500 pacijenata, dok je KBC „Zemun” imao više od 14.000 pregleda i 6.000 pacijenata na lečenju.

Imunizacija građana Zemuna u suzbijanju epidemije izazvane koronavirusom počela je početkom januara. U Domu zdravlja “Zemun” do sada je vakcinisano 10.336 građana, što je oko deset odsto od ukupnog broja vakcinisanih Beograđana. Ova ustanova primarne zdravstvene zaštite organizovala je kovid ambulante na nekoliko punktova u kojima je obavljeno više od 88 hiljada pregleda.

Gradska opština Zemun se uključila u organizovanje vakcinacije tako što je ustupila prostorije Kulturnog centra „Batajnica” gde je 27. januara otvoren novi punkt za vakcinaciju. Takođe, dezinfikovani su svi objekti Doma zdravlja “Zemun”.

Opština je organizovala kol-centar kao vrstu pomoći za zakazivanje termina za vakcinaciju i ustupila je svoja službena vozila za prevoz starijih sugrađana do punktova za vakcinaciju.

Pročitajte još:

Do sada opštinskom kol-centru na telefone 011/3168-088 i 011/3778-470 obratilo se 2.115 građana, od kojih je za vakcinaciju uz njihovu saglasnost prijavljeno 1.328.

Operateri opštinskog kol centra su kontaktirali sa blizu 2.900 sugrađana starijih od 65 godina, kako bi ih obavestili o zakazanom terminu vakcinacije. Za više od 50 sugrađana je obezbeđen prevoz i asistencija prilikom imunizacije, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Iz Opštine Zemun ukazuju da su sve aktivnosti koje realizuje Gradska opština Zemun u skladu sa merama koje se sprovode na gradskom i republičkom nivou u cilju zaštite prioritetnih grupa stanovništva, poput imunizacije najstarijih sugrađana, zdravstvenih i prosvetnih radnika, kao i zaposlenih u sistemu bezbednosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike