Pojavilo se modrilo ispod noktiju, a onda su počele najmorbidnije halucinacije: Igor se 17 dana borio protiv korone

01.12.2020

11:10 >> 15:37

0

Autor: A. Bulatović

Ovaj potencijalni znak zaražavanja od kovida on je podelio na društvenoj mreži Fejsbuk

Pojavilo se modrilo ispod noktiju, a onda su počele najmorbidnije halucinacije: Igor se 17 dana borio protiv korone
Copyright Pixabay

Beograđanin Igor Sandić je na svom fejsbuk-profilu podelio iskustvo sa virusom korona i ukazao na još jedan znak zaražavanja, pored uveliko poznatih simptoma – otežano disanje, kašalj, temperatura, gubitak mirisa i ukusa.

Sandić smatra da je modrilo ispod noktiju, nešto nalik promrzlinama, jasan simptom obolevanja od koronavirusa.

– Dragi moji, moram sa vama da podelim jedno moje kovid iskustvo o kome se retko priča, a mislim da je veoma važno i da može biti od pomoći ljudima koji se kod kuće leče od kovida, bez lekarskog nadzora. Radi se o pojavi modre boje ispod noktiju na šakama (iskreno, nokte na nogama nisam gledao). To izgleda kao kada se ruke zimi smrznu od hladnoće, pa nokti pomodre. Ukoliko kod sebe primetite ovu pojavu, znajte da je to signal za uzbunu. Lekarsko objašnjenje koje sam ja dobio glasi: u pitanju je niska saturacija, odnosno, nizak nivo kiseonika u krvi. Hitno se obratite lekaru, koji bi trebalo da vas stavi na dopunski kiseonik. Tu vreme igra ključnu ulogu! Pojava modrih noktiju u mom slučaju, iako sam bio na bolničkom kiseoniku, bila je najava visoke temperature – preko 40 C, i dva dana teške borbe sa najmorbidnijim halucinacijama. Nadam se da će ovo nekome biti od koristi. Čuvajte sebe i vaše lepe porodice – poručio je Sandić.

Naravno, ovo nije jedan od “novih simptoma koronavirusa”, već u medicini ukazuje na respiratorno oboljenje, upalu pluća i slično.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike