Misli se i na mališane: Grad pravi još šest vrtića u 2021. godini

04.02.2021

11:30 >> 11:07

0

Sredstva su opredeljena u budžetom grada Beograda

Misli se i na mališane: Grad pravi još šest vrtića u 2021. godini
Copyright Foto: Pixabay (Ilustracija)

Krajem decembra prošle godine grad Beograd je raspisao tender vredan 1, 9 milijardi dinara za izbor kompanija koje će do 2023. projektovati i graditi ukupno 16 novih vrtića u Beogradu. Tokom ove godine počeće izgradnja na ukupno šest lokacija, dok će se u periodu od 2022. do 2023. graditi još deset obdaništa.

U ovoj godini gradiće se vrtići na Zvezdari, naselju Braće Jerković na Voždovcu, u naselju Borča na Paliluli, naselju Miljakovac 3 u Rakovici, u lazarevačkom selu Stepojevac, kao i vrtić u Mladenovcu.

Sredstva su opredeljena budžetom grada Beograda za 2021. godinu u delu koji se odnosi na izgradnju novih objekata i ustanova predškolskog obrazovanja.

Vrtić u Rakovici će se graditi na površini 5, 411 m2 i biće prevashodno namenjen mališanima naselja Miljakovac 3 i Sunčani breg.

U toku je realizacija neophodnih koraka kompletiranja projektno tehničke dokumentacije i neophodnih elaborata od strane Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, kako bi se nakon okončanog tendera i izbora kompanije krenulo sa gradnjom ovog vrtića u Rakovici u ovoj godini.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike