U toku radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Skadarliji

08.02.2021

09:48

0

Autor: Jovana Vrećo

Radovi koje izvode ekipe JKP Beogradski vodovod i kanalizacija”, ukoliko ih vreme posluži, biti gotovi do 15. marta

U toku radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Skadarliji
Copyright Tanjug/ Zoran Žestić

U Skadarliji su u toku radovi na trećoj završnoj fazi rekonstrukcije na pravcu od Skadarlijske česme do restorana „Tri šešira”, a trenutno se radi rekonstrukcija kanalizacione mreže u dužini od 70 metara.

Prema rečima Vladimira Šobota iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, ujedno se radi i rekonstrukcija 16 revizionih silaza.

– Kada sledeće subote bude završen taj posao, naše kolege iz sektora kanalizacije nastavljaju radove na rekonstrukciji kišnih slivnika i olučnih veza, sve do Ulice Strahinjića bana. Od sledećeg ponedeljka pridružuju im se i kolege iz vodovodne mreže, koji će raditi rekonstrukciju cevovoda u dužini od 150 metara na istom pravcu. Nakon toga, Skadarska ulica će imati kompletno novu kanalizacionu i vodovodnu mrežu, nove šahtove, propustljivost kišne kanalizacije biće mnogo bolja i neće biti problema sa pritiskom – kazao je Šobot.

On je dodao da se ovaj deo radi prvi put, ne rekonstruiše se ponovo, i podsetio da je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” obnovilo deo Skadarske ulice od Bulevara despota Stefana do Skadarlijske česme, te deo od Ulice cara Dušana do restorana „Tri šešira”.

Pročitajte još:

– Preostalo je još da se završi rekonstrukcija ovog središnjeg dela, a odlučeno je da se radovi obave baš sada, kada zbog pandemije i nema mnogo posetilaca. Očekujemo da će sve biti spremno za proleće, odnosno leto, u periodu udarne turističke sezone – istakao je Šobot.

On je rekao da će radovi koje izvode ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, ukoliko ih vreme posluži, biti gotovi do 15. marta.

Planirano je da ukupni radovi u okviru završne faze rekonstrukcije ovog dela Skadarlije budu završeni polovinom maja, te da sve bude spremno za predstojeću turističku sezonu, kada se ujedno očekuje više posetilaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike