Dodatnih 11 miliona dinara za zaštitnu opremu u beogradskim vrtićima

10.02.2021

14:30

0

Autor: Jovana Vrećo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da će prema prethodno iskazanim potrebama svih 17 ustanova dobiti sredstva za nabavku s

Dodatnih 11 miliona dinara za zaštitnu opremu u beogradskim vrtićima
Copyright Foto: Pixabay (Ilustracija)

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio je dodatnih 11,03 miliona dinara za kupovinu neophodne zaštitne opreme za beogradske predškolske ustanove, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je istakao da će prema prethodno iskazanim potrebama svih 17 ustanova dobiti sredstva za nabavku svega što im je potrebno – od zaštitnih maski do dezinfekcionih sredstava i opreme za higijenu.

– Od početka epidemije sve epidemiološke mere u vrtićima se striktno poštuju. Zaštita, preventiva, opreznost i odgovornost su najvažniji kada radite sa decom i zato su vrtići potpuno opremljeni svom zaštitnom opremom i bezbedni. Ove količine zadovoljiće njihove potrebe za naredna tri meseca – rekao je Gak.

Pročitajte još:

On je poručio da je funkcionisanje vrtića od prijavljenog prvog slučaja zaraze virusom korona u Beogradu pokazalo koliko je pridržavanje mera važno, s obzirom na to da su zaposleni u vrtićima svaku pojavu zaraženih uspevali da drže pod kontrolom.

– Od početka su svi koraci sasvim jasni. Saradnja sa institucijama je dobra, uspeli smo da u jako teškim mesecima sprovedemo sve zacrtano. Važno je zbog celokupne privrede da vrtići rade i zato sve snage usmeravamo ka tome – zaključio je Gak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike