Deca Beograda: Ana Krstajić - naša dika na prestižnom takmičenju kompozitora

15.02.2021

17:48 >> 10:30

0

Ona je i kreativna ambasadorka platforme Srbija stvara”, a u našu zemlju se vratila nakon završenih master studija na prestižnom Univerzitetu Berkli

Deca Beograda: Ana Krstajić - naša dika na prestižnom takmičenju kompozitora
Copyright Printscreen/Instagram

Mlada kompozitorka klasične i filmske muzike, i kreativna ambasadorka nacionalne platforme “Srbija stvara” Ana Krstajić predstavila je Srbiju u finalu internacionalnog takmičenja muzike u Francuskoj – Original Soundtrack Challenge.

Posebno je zanimljvo da jedino ova Beograđanka, koja je počela da svira klavir sa osam godina, među finalistima takmičenja nije državljanka Francuske.

Na dodeli nagrada, koja je održana prošle nedelje, gudački orkestar “National d’Auvergne” izveo je njenu kompoziciju za eksperimentalni film “Hurlevent”.

– Veoma me je obradovalo što je moju muziku za ponuđeni eksperimentalan film “Hurlevent” izveo jedan tako renomirani gudački orkestar kao što je “National d’Auvergne”. To je velika čast i profesionalni uspeh. Takmičenja filmske muzike ovog tipa mi omogućavaju da prikažem svoj rad širom sveta i da uspostavim saradnju sa internacionalnim orkestrima, što me zaista najviše ispunjava – ističe Krstajićeva.

Kompozitorka je kreativna ambasadorka platforme “Srbija stvara”, a u našu zemlju se vratila nakon završenih master studija na prestižnom Univerzitetu Berkli u SAD i osvojenih brojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima.

Nacionalna platforma “Srbija stvara” je krovno, međuresorno telo zaduženo za međunarodnu promociju Srbije kroz izvozni potencijal iz oblasti kreativnih industrija, inovacija i ekonomije zasnovane na znanju.

Platforma, osnovana na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, deluje kao nacionalni brend koji afirmiše vrednosti savremene Srbije: kreativnost, inovativnost, znanje i talent.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike