Beograd pomaže ugostiteljima: Kirije za decembar i januar manje za 50 odsto

03.12.2020

12:51 >> 07:31

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić apelovao je i na privatne vlasnike, koji izdaju lokale u zakup, da takođe smanje rentu

Beograd pomaže ugostiteljima: Kirije za decembar i januar manje za 50 odsto
Copyright Profimedia

Grad Beograd će narednih dana doneti odluku da se ugostiteljima koji koriste gradski poslovni prostor smanje kirije za 50 odsto u decembru i januaru, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– To će Grad Beograd koštati oko 350.000 evra i to će biti naša pomoć ugostiteljima tokom epidemije korona virusa, kako bi mogli da isplaćuju makar minimalne plate svojim zaposlenima kako ne bi ostali bez posla – rekao je Vesić za Tanjug.

Zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Goran Vesić
ATA Images/Antonio Ahel

Ugostiteljima je u cilju sprečavanja širenja korona virusa, od 24. novembra ograničeno radno vreme do 18 sati, a zamenik gradonačelnika kaže da upravo posle 18 sati ugostitelji ostvaruju između 60 i 70 odsto prometa, zbog čega je Grad Beograd razmatrao šta može da uradi kako bi im pomogao.

Pročitajte još: Nema više izlazaka, kafenisanja posle 17 sati… Šta tačno podrazumevaju nove mere od vikenda?

Apelovao je na privatne vlasnike kod kojih su ugostitelji u zakupu da im takođe smanje kirije jer je, kaže, bolje da na taj način pomognu zakupcima kako bi i dalje mogli da nastave da plaćaju kriije i rade.

Vesić je pozvao sve da nose zaštitne maske i maksimalno smanje socijalne kontakte, kako bi imali manje zaraženih i što pre se vratili normalnom životu.

Pročitajte još: Prvi lekari danas ulaze u kovid bolnicu u Batajnici, a uskoro se očekuje i prijem pacijenata

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike