Počela demontaža stubova javne rasvete: Deo Skadarske ulice dobija novo osvetljenje(FOTO)

18.02.2021

09:02 >> 13:18

0

Iz središnjeg dela ulice biće uklonjeno 24 stuba danas i sutra - rekao je direktor JKP Javno osvetljenje Aleksandar Cincar Poposki

Počela demontaža stubova javne rasvete: Deo Skadarske ulice dobija novo osvetljenje(FOTO)
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Počela je demontaža postojećih stubova javne rasvete u delu Skadarske ulice, od Simine do Strahinjića Bana, koji su dotrajali, zastareli, neekonomični i neefikasni, najavio je danas direktor JKP “Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki.

– Iz središnjeg dela Skadarske ulice biće uklonjeno 24 stuba danas i sutra, kada će početi i iskopavanje rova i postavljenje kablova novih elektroinstalacija. Na ovaj način ćemo iskoristiti rekonstrukciju Skadarske da bismo u potpunosti uradili postavljanje novog sistema javnog i dekorativnog osvetljenja na ovoj lokaciji  rekao je Cincar Poposki.

On je precizirao da su instalacije stare više od četiri decenije, a stubovi su nešto mlađi.

– Prilikom izbora stubova trudili smo se da ispratimo rustičan izgled. Ipak, reč je o novim stubovima i novoj energetski efikasnoj LED rasveti, iako izgledaju kao prethodni – precizirao je direktor JKP “Javno osvetljenje”.

Pročitajte još:

U saradnji sa izvođačima koji rade kaldrmu, tačnije kada ti radovi budu završeni, u skladu sa nivelacijom kaldrme uradiće se temelji stubova, a nakon toga postaviće se i novi stubovi. Stara rasveta biće reparisana, dodao je on, a ono što bude moguće upotrebiće se za popravku ili zamenu sličnih stubova u Knez Mihailovoj ili na Kalemegdanu.

– U zavisnosti od ostalih izvođača, očekuje se da tokom maja budu završeni i ovi radovi – najavio je Cincar Poposki.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike