Nikola Nikodijević uputio čestitku novom patrijarhu Porfiriju

19.02.2021

16:19

0

U ime Skupštine Grada Beograda i lično ime najsrdačnije vam čestitam - rekao je Nikodijević

Nikola Nikodijević uputio čestitku novom patrijarhu Porfiriju
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je novoizabranom patrijarhu Porfiriju izbor za vrhovnog poglavara Srpske pravoslavne crkve.

– U ime Skupštine Grada Beograda i lično ime najsrdačnije vam čestitam na izboru za novog patrijarha srpskog, želeći vam da velika očekivanja vašeg visokog poziva ispunite mudrošću i postojanošću. Dozvolite mi da izrazim lično zadovoljstvo vašim izborom na tron poglavara Srpske pravoslavne crkve, što u svakom vremenu, a posebno danas, zavređuje izuzetnu čast i poštovanje, a povrh svega nosi veliku odgovornost i obavezu – istakao je Nikodijević.

Vaša neupitna sposobnost okupljanja, vođenja i prosvetljenja, u vremenu kada ranjivoj ljudskoj duši preti raskol i moralno otuđenje, delovaće bogougodno na radost svih vernika. Iskreno se nadam i verujem da ćete dostojnošću naslednika svetosavskog trona slediti znamen vaših prethodnika i sopstvenim delovanjem održati sabornost pravoslavlja u verolomnom veku – stoji u čestitki predsednika Skupštine grada.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike