Grad pomaže: Lakše do zaposlenja osoba sa invaliditetom i ostalih ranjivih kategorija

03.03.2021

14:03

0

Autor: Jovana Vrećo

Važan segment u tom zapošljavanju predstavlja i angažovanje društveno odgovornih kompanija, istakao je gradski većnik Dragomir Petronijević

Grad pomaže: Lakše do zaposlenja osoba sa invaliditetom i ostalih ranjivih kategorija
Copyright Beoinfo

Gradski većnik Dragomir Petronijević održao je danas u Skupštini Grada Beograda sastanak na temu zapošljavanja osoba sa invaliditetom i ostalih ranjivih kategorija stanovništva.

Sastanku su prisustvovali direktor Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Miodrag Pešić, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Beograd Siniša Knežević i predstavnici društveno odgovornih kompanija: „Jugoinspekt”, „Geoput” i „Profi tim plus”, koje su se priključile inicijativi zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Dragomir Petronijević je istakao dalje angažovanje Grada Beograda u zapošljavanju osoba sa invaliditetom realizacijom raznih programa. On je podsetio da je u tom zapošljavanju važan i segment angažovanja društveno odgovornih kompanija.

– Grad Beograd je spreman da maksimalno pomogne oko obuke i nabavke neophodne opreme, kako bi osobe sa invaliditetom lakše došle do zaposlenja. Pokazali smo tu spremnost tokom 2013. i 2014. godine kada smo osobe sa invaliditetom zapošljavali u javnim gradskim preduzećima i sekretarijatima. Krenuli smo od svoje kuće, popravili smo uslove za te ljude, koji su sada među najboljim radnicima – naveo je Petronijević.

Beoinfo

Zahvalio je na zajedničkom delovanju društveno odgovornim kompanijama, kao i Gradskom centru za socijalno preduzetništvo i Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Beograd.

– Ovo je način kako da dodatno unapredimo zapošljavanje ljudi iz svih ranjivih kategorija poput starijih građana, žena iz sigurnih kuća, kao i dece koja izlaze iz domova. Grad Beograd i u ovim komplikovanim uslovima prouzrokovanim pandemijom kovida-19 ne odustaje u zapošljavanju svih Beograđana, s posebnom pažnjom na ugrožene grupe stanovništva – zaključio je Petronijević.

Miodrag Pešić je istakao da Gradski centar za socijalno preduzetništvo usled pandemije nije mogao da sprovodi redovne programe i obuke. Međutim, kako je istakao, društveno odgovorne kompanije su pomogle u prevazilaženju ove teške situacije. Istakao je da su osobe sa invaliditetom radne i predane osobe, koje ne traže socijalnu pomoć, već samo šansu za zaposlenjem.

Pročitajte još:

Siniša Knežević je u ime Nacionalne službe za zapošljavanje istakao da je 2013. godine na teritoriji prestonice evidentirano 110.000 nezaposlenih lica, dok ih je danas 66.000. Precizirao je da se danas na evidenciji beogradske filijale nalazi 1.147 osoba sa invaliditetom, dok su prošle godine zaposlena 833 lica.

Takođe je naglasio dobru saradnju sa Gradom Beogradom i Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo u organizovanju niza obuka i sajmova za zapošljavanje, kao i realizaciji više projekata za osetljive grupe stanovništva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike