GSP-u nedostaje oko 100 vozača: "Posla ima za sve koji žele da rade"

04.03.2021

10:02 >> 10:09

0

Na konkurs mogu da se jave čak i oni koji nemaju D kategoriju, jer će biti izvršena preobuka za tu kategoriju

GSP-u nedostaje oko 100 vozača: "Posla ima za sve koji žele da rade"
Copyright Profimedia

U Gradskom saobraćajnom preduzeću “Beograd” radi oko 3.200 vozača, a nedostaje manje od 100, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i poručio da je konkurs za vozače u tom preduzeću otvoren.

Podsetio je da u okviru tog preduzeća postoji centar za obuku vozača i istakao da na konkurs mogu da se jave čak i oni koji nemaju D kategoriju, jer će biti izvršena preobuka za tu kategoriju.

– Posla ima za sve koji žele da rade. Situacija je pre tri ili četiri godine bila mnogo teža zato što je nedostajalo više stotina vozača – rekao je Vesić novinarima u Beogradu.

Pročitajte još

Naveo je da je u međuvremenu dosta urađeno na obnovi voznog parka i da su povećane plate vozača koje su, kaže, sada u proseku oko 74.000 za razliku od 2013. godine kada je prosek bio oko 47.000.

– Radimo na tome da za vozače omogućimo bolje uslove kako bismo imali dovoljno vozača. Svi koji žele da rade, mogu da se jave na konkurs. Ne samo da primamo vozače u radni odnos već ih i besplatno obučavamo za taj posao – rekao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike