Gradonačelnici Beograda i Istočnog Sarajeva održali sastanak: "Unapređujemo saradnju, glavna tema turizam"

05.03.2021

14:26 >> 14:41

0

Radojičić je naglasio da je glavni zaključak današnjeg sastanka u Beogradu da Srbi ma gde živeli u ovim teškim vremenima moraju imati prisne odnose i poma

Gradonačelnici Beograda i Istočnog Sarajeva održali sastanak: "Unapređujemo saradnju, glavna tema turizam"
Copyright Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i prvi čovek Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić saglasili su se danas da postoji puno prostora za unapređenje saradnje u svim oblastima ističući da je za oba grada od posebnog značaja tema turizam.

Radojičić je naglasio da je glavni zaključak današnjeg sastanka u Beogradu da Srbi ma gde živeli u ovim teškim vremenima moraju imati prisne odnose i pomagati jedni druge.

Na sastanku je dogovreno, kako je preneo Radojičić, da će se saradnja dva grada staviti i u pravne okvire, te da će se u narednom periodu definisati oblik te saradnje, poput bratimljena.

– Videćemo u kom će obliku biti, ali i u tom pravnom segmentu ćemo naći formu koja će našu saradnju unaprediti – kazao je Radojičić novinarima nakon sastanka.

Ćosić je naveo da svi u Republici Srpskoj gledaju u Srbiju, a da građani Istočnog Sarajeva gledaju u Beograd, Novi Sad i srpski narod koji živi u Srbiji.

Foto: Beoinfo

Izrazio je zahvalnost gradonačelniku Radojičiću što je iskazao spremnost da Beograd koji je milionski grad i najveći grad Srba, “primi pod svoje okrilje Istočno Sarajevo”.

Pročitajte još:

– Mi smo grad sa 65.000 stanovnika, ali smo najzapadniji srpski grad i kao takvi zaslužujemo pažnju, a kada vam tu pažnju poklanja gradonačelnik Beograda možemo da se nadamo i znamo da možemo još bolje da sarađujemo u svim oblastima – rekao je Ćosić.

Siguran je da u oblasti turizma, sporta, kulture, jačanja institucionalne saradnje i privrede može se doći do situacije da u narednim godinama pored formalnog oblika, saradnja Beograda i Istočnog Sarajeva bude mnogo jača i snažnija u svim segmentima i da donese dobrobit građanima oba grada.

Podsetio je da je Istočno Sarajevo u poslednjih nekoliko godina dobilo podršku Vlade Srbije i u tom smislu naveo da su u svih šest opština tog grada odrađeni projekti koje je podržala Vlada Srbije.

O istim temama je ranije danas, kako je rekao, razgovarao i sa Milošem Vučevićem, gradonačelnikom Novog Sada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike