Radojičić: U 818 kontrola, ispražnjeno 10 lokala, ispisano 120 kazni

07.03.2021

09:35 >> 09:42

0

Autor: V. S. P.

Od 12 sati u subotu, kada su stupile na snagu pooštrene mere, nije bilo kršenja u ugostiteljskim objektima veći problem su žurke u privatnim stanovima

Radojičić: U 818 kontrola, ispražnjeno 10 lokala, ispisano 120 kazni
Copyright Beoinfo

U petak i juče u Beogradu je sprovedeno 818 kontrola poštovanja epidemioloških mera, deset objekataje  ispražnjeno, a naplaćeno je 120 kazni, izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

On je naveo da od 12 sati u subotu, kada su stupile na snagu pooštrene mere, nije bilo kršenja u ugostiteljskim objektima i da su veći problem žurke u privatnim stanovima. Gradonačelnik je u programu TV Prva ponovo apelovao da se takve žurke ne organizuju i istakao da je to nedopustivo.

– Individuialna odgovornost je ključna stvar i na svima nama je teret da se poštuju propisane mere kako bi se epidemija korona virusa obuzdala – rekao je Radojičić.

On je dodao da je na leđima epidemiologa ogroman teret i da su pod velikim pritiskom, kao i da se pokušava naći balans između stava lekara i onih koji smatraju da privreda mora da radi.

Gradonačelnik Beograda rekao je i da razume stav medicinskog dela Kriznog štaba da nisu zadovoljni uvedenim merama, ali i ocenio da su “njihovi stavovi ispoštovani u dovoljnoj meri”.

Radojičić je istakao da se čini da je nađena mera koja zaustavlja dalji rast broja obolelih i da deluje da se epidemiološka kriva zaravnjuje.

On je dodao da bi možda pristup otvaranju bašti ugostiteljskih objekata mogao da bude liberalniji, a da se bude striktiniji kada je reč o unutrašnjosti objekata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike