Šesti leš za nedelju dana! Pronađen još jedan mrtav zec u naselju Vojvode Vlahovića (FOTO)

10.03.2021

16:48 >> 18:24

0

Autor: Jovana Vrećo

Današnji slučaj je odmah prijavljen Beokomu, koji je potom obavestio nadležnu veterinarsku službu JKP Veterina Beograd, a koja je ubrzo izašla na teren

Šesti leš za nedelju dana! Pronađen još jedan mrtav zec u naselju Vojvode Vlahovića (FOTO)
Copyright Printscreen/ Google maps

U naselju Vojvode Vlahovića pronađen je mrtav zec, i to šesti po redu za nedelju dana!

Leš je pronađen odmah pored igrališta u Ulici Milovana Vidakovića u tom naselju, na istom mestu kao i prethodni.

Današnji slučaj je odmah prijavljen Beokomu, koji je potom obavestio nadležnu veterinarsku službu JKP “Veterina Beograd”, a koja je ubrzo izašla na teren.

– Ekipa komunalne zoohigijena je dana 10. marta 2021. godine izašla na navedenu lokaciju i postupajući u okviru svojih nadležnosti uklonila leš životinje – naveli su iz JKP “Veterina Beograd”, preneo je Beokom.

Predsednik Udruženja građana “Moje naselje” Marko Mladenović ističe, za 24sedam, da je ovo šesti leš zeca u pitanju, a da čak četvrti put dolazi ekipa “Veterine Beograd”. Ipak, kako dodaje i dalje je nepoznato zbog čega ti zečevi umiru.

– Pitali  smo ih da li rade obdukcije, ali su oni naglasili da to ne rade i da mi probamo da pronađemo po naselju da li neko gaji zečeve – kaže Mladenović.

Iako još uvek nemaju informacije o tome da li su otrovani ili ubijeni, sudeći prema konstituciji zečeva jedno, ipak, može da se zaključi.

– Veterinar nam je rekao da nisu divlji, nego pitomi i da su dobro ugojeni, što znači da su nečiji – kaže Mladenović.

Napominje da se plaše da deca zbog ovakvih prizora mogu da dožive traume i dodaje da su obavestili komšije i rekli im ako imaju više informacija u vezi sa ovim slučajem, da im se jave.

Podsetimo, pre nedelju dana, prvi takav stravičan prizor zabeležilo je upravo Udruženje građana “Moje naselje”, a tada je, kako su oni rekli, neko došao kod dečjeg igrališta i ubio zečeve, a deca kažu da su videla nepoznatog čoveka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike