Delegacija prestonice u zvaničnoj poseti Moskvi: Glavna tema - nove investicije ruskih kompanija u Beograd

16.03.2021

09:11 >> 09:13

0

U okviru posete prestonici Rusije, delegacija će obići i moskovski metro odnosno stanice Lužniki i Baltijskaja, kao i depo moskovskog metroa

Delegacija prestonice u zvaničnoj poseti Moskvi: Glavna tema - nove investicije ruskih kompanija u Beograd
Copyright Unsplash

Delegacija grada Beograda, predvođena zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Moskvi.

Tokom posete ruskoj prestonici Vesić će se, zajedno sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem sastati sa Olegom Rjazancevim, zamenikom ministra industrije i trgovine Ruske federacije.

Sa Rjazancevim će, naveo je Vesić za Tanjug, biti reči o postojećim investicijama ruskih kompanija u Beograd i potencijalnim novim projektima, sa posebnim naglaskom na projekat BG voza.

Tanjug/Tara Radovanović

Delegacija Beograda će se tokom posete sastati sa ruskim vajarom Aleksandrom Rukavišnjikovim, autorom spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Na tom sastanku, kaže Vesić, razgovaraće se o projektovanju novog parka u Beogradu koji će Rukavišnjikov raditi sa mladim srpskim i ruskim vajarima i arhitektama.

U okviru posete prestonici Rusije, delegacija Beograda obići će moskovski metro odnosno stanice Lužniki i Baltijskaja, kao i depo moskovskog metroa.

– Posetićemo Centar za upravljanje moskovskim metroom i gradskom železnicom. Posebno se radujem obilasku Inovativnog centra Skolkovo. Sastaćemo se sa predstavnicima kompanije ”Sinara” koja je zainteresovana za investiranje u Beograd –  istakao je Vesić.

Pročitajte još

Domaćini su za delegaciju Beograda organizovali posetu čuvenom Boljšoj teatru.

Osim zamenika gradonačelnika, u delegaciji Beograda su pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, direktor JKP “Beogradski metro i voz” Stanko Kantar, gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, direktor Muzeja grada Beograda Jelena Medaković, savetnik zamenika gradonačelnika Aleksandar Kemiveš i savetnica zamenice predsednika Skupštine Beograda Kristina Lukić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike