Prvi dan u Beogradu pod novim merama: Kršenja propisa nema, pojačana kontrola javnog prevoza i trgovinskih objekata

18.03.2021

11:55 >> 08:12

0

Za fizičko lice kazna je 5.000 dinara, a za nepostupanje po naređenju i ometanje komunalne policije u obavljanju posla su 10.000 i 20.000 - rekao je Todorovi?

Prvi dan u Beogradu pod novim merama: Kršenja propisa nema, pojačana kontrola javnog prevoza i trgovinskih objekata
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Šef smene u Komunalnoj miliciji Slobodan Todorović rekao je da prvi dan u Beogradu, pod novim merama, prolazi bez kršenja propisa.

Todorović je za Kurir TV istakao da milicija kontrolište vozila javnog prevoza, trgovinske objekte, velike i male pijace, kao i da su za sada zadovoljni stanjem na beogradskim ulicama.

Tanju/Nikola Anđić

– Jako smo rigidni kada je u pitanju izricanje kazne, nama je prioritet borba protiv kovida. Tokom večeri ne očekujemo da će biti većih prekršaja i čini mi se da se ljudi sve više osvešćuju kada su u pitanju mere – naveo je on.

Istakao je da novčane kazne i te kako imaju efekta.

Tanjug/Strahinja Aćimović

– Za fizičko lice kazna je 5.000 dinara, a za nepostupanje po naređenju i ometanje komunalne policije u obavljanju posla su 10.000 i 20.000 dinara. Dakle, govorimo o kaznama za fizička lica – kaže šef smene u Komunalnoj miliciji.

Tanjug/Tara Radovanović

Situacija je malo drugačija za pravna lica i preduzetnike, te su kazne oštrije.

 

Tanjug/Tara Radovanović

– Za sva odgovorna lica, pravna i preduzetnike za nepostupanje po našim naređenjima i za ometanje u radu, kazne su znatno više. Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti najviše kazne koje mi izričemo su 350.000 i 150.000 dinara – zaključuje Todorović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike