Novi punktovi na Čukarici: Dnevno se vakciniše i do 1.000 ljudi

17.03.2021

12:14 >> 11:56

0

Autor: Jovana Vrećo

Direktor Doma zdravlja Dr Simo Milošević Nenad Bjelica istakao je da se na dnevnom nivou pregleda oko 700 osoba

Novi punktovi na Čukarici: Dnevno se vakciniše i do 1.000 ljudi
Copyright Beoinfo

Na vakcinalnim punktovima Doma zdravlja “Dr Simo Milošević” u čukaričkom naselju Ostružnica trenutno se dnevno vakciniše između 800 i 1.000 ljudi, kaže direktor te zdravstvene ustanove Nenad Bjelica, koji navodi da se sada na dnevnom nivou obavlja oko 700 pregleda, kao što je bilo u novembru.

On je rekao da je razlika u odnosu na novembar ta što je sada drugačija starosna struktura, te da ima više ljudi srednje starosne dobe sa simptomima kovid infekcije, jer, ukazuje, stariji su se u najvećem broju vakcinisali i najviše poštuju mere.

Beoinfo

Bjelica ističe da je vraćanje normalnom životu obaveza svih nas, ne samo zdravstvenih radnika i naveo da se vakcinacija vrši na tri stalna punkta, dva su na Čukaričkoj padini, a jedan u kulurnom centru na Čukarici.

– Sporadično ćemo vršiti vakcinaciju po isturenim seoskim ambulantama u Rušnju, Ostružnici, Velikoj Moštanici i u narednim danima završavamo Sremčicu i Umku – poručio je Bjelica novinarima.

Pročitajte još:

– Naš zadatak je da dođemo do svakog građanina Beograda – istakao je Nikodijević i pohvalio rad Dom zdravlja u Čukarici, koji je, kaže, u svojim jedinicima do sada uspeo da vakciniše 25.000 ljudi.

U opštini Čukarica do sada je vakcinu protiv kovida-19 primilo 27 odsto punoletnih građana, kaže predsednik opštine Srđan Kolarić i dodaje da je za sada vakcinisano 51 odsto građana od 75 godina i starijih, te 65 odsto starijih od 65 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike