Sudbina Mitićeve rupe: Uvažene sugestije građana na plan regulacije dela Vračara

18.03.2021

09:20 >> 09:48

0

Autor: Jovana Vrećo

Na osnovu učešća građana Vračara, uključujući udruženje Topolska, Društvo za ulepšavanje Vračara i druga, predstavljene su dosadašnje ideje za taj p

Sudbina Mitićeve rupe: Uvažene sugestije građana na plan regulacije dela Vračara
Copyright Printscreen/ Google maps

Urbanistički zavod uvažio je sugestije građana na Plan detaljne regulacije za područje između ulica Kralja Milana, Beogradske, Njegoševe i Svetozara Markovića.

Direktorka Urbanističkog zavoda Vesna Tahov rekla je da su planom detaljne regulacije za područje između tih ulica na opštini Vračar obuhvaćena dva gradska bloka površine od oko 3,3 hektara.

– Imajući u vidu značaj lokacije i zainteresovanost građana Vračara za planske aktivnosti, na samom početku izrade plana, a pre formalne procedure, pokušali smo da inspirišemo građane Beograda, kao i udruženja građana Vračara da se aktivno uključe i doprinesu promišljanjima o budućnosti ove lokacije – kaže Tahov, piše Beoinfo, prenosi Tanjug.

Na osnovu učešća građana Vračara, uključujući udruženje “Topolska”, Društvo za ulepšavanje Vračara i druga, predstavljene su dosadašnje ideje za taj prostor, kao i planske odredbe i predlog plana.

– Nakon diskusije date su sugestije koje smo uvažili i kroz dalju razradu plana definisali preciznije kroz pravila uređenja i građenja – navela Tahov.

Precizirala je da je planskim rešenjem uvaženo postojeće korišćenje ove lokacije, kao i prvonagrađeno konkursno rešenje tako da se u bloku planiraju pešački prostori, koji se dalje povezuju sa okolnim javnim prostorima kao i javno korišćenje unutrašnjosti bloka.

Pročitajte još:

– Za blok 10 planira se obavezno raspisivanje javnog međunarodnog arhitektonskog konkursa u cilju definisanja idejnog rešenja i arhitektonskog oblikovanja novoplanirane izgradnje na lokaciji ”Mitićeva rupa” – navela je direktorka Urbanističkog zavoda.

Ona je navela i da je u cilju upoznavanja javnosti sa istorijskim razvojem i dosadašnjim konkursnim i planskim rešenjima na ovoj lokaciji na sajtu Urbanističkog zavoda u rubrici “Planovi u izradi” predstavljen kompletan materijal i dokumentacija plana na javni uvid.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike