Razvoj Sopota kroz projekat "Čista Srbija": Opština će dobiti 220 kilometara kanalizacije

20.03.2021

10:25 >> 12:33

0

Momirović je istakao da se ova opština od jedne sredine okrenute poljoprivredi transformisala u mali industrijski i turistički centar Beograda

Razvoj Sopota kroz projekat "Čista Srbija": Opština će dobiti 220 kilometara kanalizacije
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Opština Sopot će kroz realizaciju programa “Čista Srbija” dobiti 220 kilometara kanalizacije i tri fabrike za preradu otpadnih voda, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomišlav Momirović tokom posete toj beogradskoj opštini.

On je sa predsednikom te lokalne samouprave Živoradom Milosavljevićem i direktorima javnih komunalnih preduzeća razgovara o ulaganjima u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu na tertoriji Sopota.

Tanjug/Sava Radovanović

– Infrastruktura koja je urađena poslednjih decenija u opštini Sopot je neverovatna. Mi u okviru projekta ”Čista Srbija” planiramo velike infrastrukturne investicije, pre svega u komunalnu infrastukturu u opštini Sopot. To je 220 kilometara kanalizacione infrastrukture i tri postrojenja za prečcišćavanje otpadnih voda – izjavio je ministar Momirović.

Dodao je da se u Miinstarstvu prilikom pravljenja planova za ovu prigradsku opštinu vodilo računa da se ne rasipaju narodne pare, ali i da se ne ograničava razvoj Sopota.

Tanjug/Sava Radovanović

– Svi smo svesni koliko je opstina Sopot postala značajna za ceo Beograd, koliko ljudi tokom leta se izmešta i iseljava ovde, I želimo da taj razvoj podržimo i da nastavimo investicije u tom pravcu. Takođe, rezimirali smo i dosadašnje investicije u infrastrukturu. Zaključili smo da moramo neke puteve da obnovimo, pre sega ovaj od Ðurinaca do Sopota, kao i neke pružne prelaze, tako da mislim da nas u narednom periodu očekuje dosta živa invesiciona aktivnost ovde – dodao je ministar građevinarstva.

Momirović je istakao da se opština Sopot od jedne sredine okrenute poljoprivredi transformisala u mali industrijski i turistički centar Beograda.

– Ovo je veliki dan za Sopot, jer je ministar Momirović stanovnicima Sopota, ali i svima koji su vezani za ovu opštinu ulio nadu da će u skorijoj budućnosti jedan gorući problem, problem kanalizacije biti rešen – rekao je predsednik opštine Milosavljević.

Ocenio je da je to rezultat rada Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na sporovođenju u delo načela o ravnomernom razvoju Srbije.

Tanjug/Sava Radovanović

– Tema koju smo danas dotakli, to je rekonstrukcija saobraćajnica, pružnih prelaza, održavanje saobraćajnica je nešto što svakodnevno tišti naše gradane, ali to ne umanjuje rezultate koje su Vlada i njena ministratstva i predsednik države u okviru svojih nadležnosti postigli na teritoriji Sopota – izjavio je Milosavljević.

U te rezultate on je ubrojao rekonstrukciju niške pruge, obnavljanje 80 kilometara saobraćajnica tokom 2017. godine i povezivanje Mladenovca i Sopota dalekovodom koji će značiti kvalitet u snabdevanju električnnom energijom.

Pročitajte još

Milosavljević je dodao da Sopot razvojnu šansu vidi u turizmu i razvoju privrede.

– Šansa je da imamo zdravu životnu sredinu, da možemo da kroz resurse koje imamo na Kosmaju, Trešnji i na drugim mestima izgradnjom kanalizacije forsiramo turizam kao deo privredne ponude ovog kraja. A sa druge strane izgradnjom svih ovih saobraćajnica da ovu prigradsku opštinu dovedemo bliže centru grada – naveo je predsednik opštine Sopot.

Ministar Momirović i predsednik opštine Milosavljević su nakon sastanka obišli radove na Avalskom putu, putu od Tresija prema Barajevu, kao i na putu Ðurinci-Sopot-Kosmaj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike