Staze zdravlja u okviru projekta "Otvori plavi krug": Milion za uređenje Banjičke i Zvezdarske šume

24.03.2021

12:19

0

To je prva od pet planiranih donacija u okrviru projekta koji ima za cilj suzbijanje dijabetesa i gojaznosti u urbanim sredinama

Staze zdravlja u okviru projekta "Otvori plavi krug": Milion za uređenje Banjičke i Zvezdarske šume
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Beograd je za uređenje Staza zdravlja u Banjičkoj – Bajfordovoj i Zvezdarskoj šumi, danas dobio prvi milion dinara u okviru projekta “Otvori plavi krug”, a ta sredstva gradonačelniku Zoranu Radojičicu uručio je generalni direktor danske kompanije “Novo Noridisk Srbija” Aleksandar Popović.

To je prva od pet planiranih donacija u okrviru projekta koji ima za cilj suzbijanje dijabetesa i gojaznosti u urbanim sredinama.

Tanjug/Zoran Žestić

Donacija je aktivirana nakon što je više od hiljadu korisnika preuzelo mobilnu aplikaciju “Otvori plavi krug” koja ih podstiče da budu fizički aktivni i edukuju se o dijabetesu, gojaznosti i komplikacijama koje oni nose.

Obilazeći radove na uređenju 2,3 kilometra pešačkih staza u Bajfordovoj šumi, gradonačelnik Zoran Radojičić zahvalio je svima koji su preuzeli aplikaciju i koji redovnim šetnjama prave korake ka boljem zdravlju ali i uređenijem Beogradu.

Tanjug/Zoran Žestić

– Beograd je nedavno postao deo globalne kampanje “Gradovi koji menjaju dijabetes” kompanije Novo Nordisk, i tako se pridružio porodici od 30 metropola koji su opredeljeni za proaktivne strategije u borbi protiv porasta broja obolelih od dijabetesa – naveo je gradonačelnik.

Generalni direktor kompanije “Novo Nordisk Srbija” Aleksandar Popović rekao je da mu je veliko zadovoljstvo da vidi kako projekat „Otvori plavi krug“ raste iz dana u dan i ostvaruje ciljeve.

Aleksandar Popović Tanjug/Zoran Žestić

– Naš sledeći cilj je da do 1. jula zajedno sakupimo ukupno 10.000 kilometara kroz šetnje zabeležene aplikacijom, ali i kroz organizovane kolektivne šetnje koje će voditi medicinski radnici i koje ćemo pokrenuti čim to epidemijski uslovi dozvole. Svakim korakom blži smo novoj donaciji a sve dalji od nezdravog načina života, gojaznosti i dijabetesa – rekao je Popović.

Direktor JKP “Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojevć najavio je da će radovi na obe staze biti završeni u aprilu.

– Na uređenim stazama moći će da se šeta ili trči u gotovo svim vremenskim uslovima zahvaljujući tome što je stara podloga zamenjena kamenim agregatima i rizlom, što omogućava bolju drenažu staze i njeno korišćenje i tokom kišnih i snežnih dana – rekao je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike