Počinje izgradnja nadvožnjaka nad prugom u Batajnici

06.12.2020

09:46 >> 09:28

0

Autor: J. V.

Izvor: Beoinfo

Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja preko 1.400 metara okolnih saobraćajnica

Počinje izgradnja nadvožnjaka nad prugom u Batajnici
Printscreen/ Youtube

Grad Beograd je raspisao javnu nabavku za izgradnju nadvožnjaka u Batajnici na železničkoj pruzi, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Građani Batajnice znaju koliko će im značiti ovaj nadvožnjak. Izgradnjom brze pruge, zbog brzine kojim idu novi vozovi, postojeći pružni prelazi moraju da se ukinu. Ovaj prelaz u Batajnici je i pre rekonstrukcije pruge, dok su vozovi išli sporije, bio veliki bezbednosni i saobraćajni problem. Izgradnjom nadvožnjaka potpuno će se razdvojiti drumski i železnički saobraćaj i time obezbediti puna protočnost za oba vida saobraćaja i značajno podići nivo bezbednost – rekao je Vesić.

Pročitajte još: Izmene u radu BG voza: Smanjuje se broj polazaka iz Ovče i Batajnice

Kako je pojasnio, projektom se predviđa izgradnja betonskog nadvožnjaka dužine oko 285 metara, širine 12,5 metara, koji je predviđen da premosti prelaz preko 4 koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju. Nadvožnjak će biti lociran na oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja preko 1.400 metara okolnih saobraćajnica.

– Otvaranje ponuda je 13. januara naredne godine. Rok za izgradnju je 300 dana od uvođenja u posao. Očekujemo da nadvožnjak bude u funkciji do kraja naredne godine – poručio je Vesić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti