Batajnica ide korak napred: Stanari naselja Šangaj nadvožnjak dobijaju do kraja godine

27.03.2021

14:13

0

Vesić je dodao da će pružni prelaz imati i biciklističku i pešačku stazu, liftove, a biće urađene i pristupne saobraćajnice

Batajnica ide korak napred: Stanari naselja Šangaj nadvožnjak dobijaju do kraja godine
Copyright Vikipedia

Tek započete radove na izgradnji nadvožnjaka preko brze pruge ka Novom Sadu u batajničkom kraju Šangaj danas su obišli ministar za građevinarstvo saobraćaj i infrastrukturu Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Okupljenim žiteljima oni su garantovali da se postojeća veza preko pruge neće zatvarati dok ne bude izgrađen i pušten u rad novi nadvožnjak i da nemaju razloga za zabrinutost.

Objašnjeno je da će novi nadvožnjak preko brze pruge biti izgrađen do kraja godine.

Tanjug/Sava Radovanović

– Ljudi nemaju razloga da budu zabrinuti. Mi nećemo pustiti ovu prugu dok ne završimo nadvožnjak. Mi ne želimo da mučimo naš narod ovde. Ovo su naši građani – rekao je Momirović.

Dodao je da stanovnici treba da budu uvereni da Batajnica ide napred i da će nadvožnjak izgledati izuzetno kvalitetno.

– Svi dobijamo. A najviše građani Batajnice i žitelji Šangajske i okolnih ulica. Ovo je veliki korak za Batajnicu. Mislim da radimo pravu stvar – rekao je on.

Vesić je rekao da je grad Beograd izdvojio preko šest miliona evra da bi bio izgrađen nov pružni prelaz.

– Radovi su počeli. Završićemo ih do kraja godine. Pre nego što pruga bude puštena biće izgrađen ovaj pružni prelaz koji će povezati Šangaj i Batajnicu – rekao je on.

Tanjug/Tara Radovanović

Dodao je da će pružni prelaz imati i biciklističku i pešačku stazu, liftove, a biće urađene i pristupne saobraćajnice.

On je rekao da se radi i put Zemun polje – Ugrinovci, u dužini od devet kilometara preko koga će biti obezbeđena paralelna veza.

Kako je rekao, “Petlju Batajnica” za izlaz na autoput rade Putevi Srbije a posle njene izgradnje Batajnica će biti integrisana i neće biti saobraćajnih problema koji sada postoje.

Vesić je rekao i da se sa EU pregovara kako bi se obezbedilo 180 miliona evra za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici.

– To će omogućiti da bude izgrađena kanalizacije u čitavoj Batajnici, Surčinu i Ugrinovcima. I da se konačno reši problem kanalizacije u ovom delu grada – rekao je on.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da sa JKP “Galovica” pokrenuto da se pročiste kanali koji dugo nisu čišćeni u tom kraju, a sa Beogradputem radi se projektovanje ćuprija koje tu nisu u funkciji.

– To ćemo da rešimo sve u cilju da se površinske i podzemne vode u Šangaju otklone od stambenih objekata – rekao je on.

Najavio je da će brzo biti pokrenuti radovi na saobraćajnici koja će Šangaj spojiti sa petljom Batajnica što će građanima omogući bržu komunikaciju sa centrom opštine.

Grupa od petnestak građana Šangaja koji su se okupili zbog sumnje da će im stari prelaz preko pruge biti zatvoren pre nego novi proradi po završetku događaja nastavila je u mirnijem tonu razgovor o problemima koji ih muče sa zamenikom gradonačelnika Beograda.

našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike