Nastavlja se imunizacija korisnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju

31.03.2021

09:02

0

Autor: Jovana Vrećo

Korisnici na terenu mogu da prime sinofarm i fajzer vakcinu, dok oni koji žele da prime sputnjik, dobijaju je u domovima zdravlja zbog načina prenosa i čuvan

Nastavlja se imunizacija korisnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju
Copyright Beoinfo

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas revakcinaciji i vakcinaciji korisnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekspirovoj ulici i navela da je do sada u dnevnim boravcima vakcinisano više od 200 korisnika.

– U saradnji sa domovima zdravlja omogućili smo punoletnim korisnicima da se u dnevnim boravcima i revakcinišu, jer su tu primili i prvu dozu vakcine. Osim Dnevnog boravka u Šekspirovoj, korisnici su juče revakcinisani i vakcinisani u Dnevnom boravku u Obrenovcu, a u petak će to biti organizovano i u Dnevnom boravku u Sopotu. Na ovaj način roditeljima je omogućeno da se njihova deca vakcinišu u bilo kojem od dnevnih boravaka. Potrebno je samo da se prijave rukovodiocima svojih dnevnih boravaka – pojasnila je sekretarka Stanisavljević.

Kako je dodala, korisnici na terenu mogu da prime “sinofarm” i “fajzer” vakcinu, dok oni koji žele da prime “sputnjik”, dobijaju je u domovima zdravlja zbog načina prenosa i čuvanja vakcine.

Prema njenim rečima, u celokupnom sistemu socijalne zaštite u Beogradu je do sada vakcinisano više od 2.000 zaposlenih i korisnika.

Pročitajte još:

– Svake sedmice organizujemo termine za vakcinaciju, a sutra se nova grupa zaposlenih vakciniše na Beogradskom sajmu – istakla je Nataša Stanisavljević.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov zahvalio je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji je omogućio da se u dnevnim boravcima organizuje vakcinacija.

– Danas se na dva punkta obavlja revakcinacija 61 korisnika, kao i vakcinacija njih 18. Takođe, ukoliko žele, omogućena je i vakcinacija roditelja korisnika u posebno organizovanim terminima – pojasnio je Jordanov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike