Završena sednica Skupštine grada: Usvojeni planovi regulacije za više delova Beograda (VIDEO)

01.04.2021

08:15 >> 10:52

0

Jednoglasno usvojena rešenje o razrešenju i imenovanju direktora i članova upravnih odbora u pojedinim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Beogr

Završena sednica Skupštine grada: Usvojeni planovi regulacije za više delova Beograda (VIDEO)
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Na današnjoj sednici Skupštine grada, 27. po redu, koja je održana danas u 10 sati u Sava centru, našlo se nekoliko važnih planskih akata, a usvojeno je i nekoliko planova regulacije za više delova Beograda.

Na sednici je prisustvovalo 60 odbornika, a po skraćenom postupku je usvojeno rešenje o razrešenju i imenovanju direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Jednoglasno je usvojeno i razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Foto: 24sedam/J. V.

Takođe, usvojeno je i rešenje o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Beograda.

Usvojen predlog o izgradnji trafo stanice

Odbornici su usvojili nekoliko predloga planova detaljne regulacije više delova grada, među kojima i Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju trafo stanice 110/35 KV “Beograd” u Surčinu i nadzemnog voda 110 KV za povezivanje planirane trafo stanice na postojeći nadzemni vod.

Foto: 24sedam/Goran Sivački

U okviru tog Plana regulacije je i rekonstrukcija postojećih nadzemnih vodova gradskih opština Surčin i Novi Beograd, a na sednici usvojen je i Predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar i to između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Ðerdapske i Gospodara Vučića

Takođe, usvojena su i rešenja o izradi Plana detaljne regulacije područja između ulica Nove Kumodraške, Darvinove i Braće Jerković u opštini Voždovac i izrada Plana detaljne regulacije područja između ulica u istoj opštini Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića.

Foto: 24sedam/J. V.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić obrazlažući predloge detaljne regulacije kazao je da je posebno važna izgradnja trafo stanice u Surčinu.

Prema njegovim rečima, na taj način biće rešeno i pitanje snabdevanja strujom velikog dela te opštine.

Stojčić je rekao da će ovim planovima biti rešeno i pitanje zemljišta koje je namenjeno za igradnju stanova u okviru Regionalnog programa za smeštaj izbeglih i raseljenih lica sa iz ratova devedesetih godina na prostoru nekadašnje SFR Jugoslavije.

Podizanje spomenika indijskom književniku

Jedna od tačaka, koja je takođe usvojena, jeste i Predlog odluke o podizanju spomenika Rabindranatu Tagoru, kao i Predlog rešenja o obrazovanju odbora za podizanje ovog spomenika.

Pored toga, odbornici su usvojili i predlog o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda.

Izglasali su i predlog o rešenju o davanju saglasnosti na statut Pozorišta KPGT.

Statut Pozorišta KPGT sadrži odredbe koje se odnose na: poslovno ime i sedište ustanove, pravni status, prava, obaveze i odgovornosti osnovača prema ustanovi, kao i unutrašnju organizaciju, godišnji program rada…

Google Maps/Tamara Marković

Rebalans poslovanja “Beogradkih elektrana” i Sava centra

Poslednju tačku koju su odbornici izglasali je predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2021. godinu – JKP “Beogradske elektrane” i JP “Sava centar”.

Rebalans poslovanja “Sava centar” urađen je jer je novi vlasnik taj objekat preuzeo 17. januara 2021. godine i došlo je do troškova koji nisu planirani za ovu godinu, a novac od 39,4 miliona dinara novih subvencija biće iskorišćen za troškove grejanja, struje, higijene, obezbeđenja, iznošenje smeća i otpremnine za radnike.

Tanjug/Jadranka Ilić

“Beogradske elektrane” tražile su rebalans budžeta zbog izgradnje toplovoda Obrenovac-Novi Beograd.

Grad i Beogradske elektrane će preuzeti ugovor o prenosu zajma Srbije i izvođača radova “Pauer konstrakšn korporejšn Čajna”.

Sednica je održana uz poštovanja svih epidemioloških mera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike