Deca Beograda: Andrija Kuzmanović - od golmana do zvezde TV serija

07.12.2020

20:12 >> 19:30

0

Publika će uskoro imati priliku da ga vidi u glavnoj muškoj ulozi u humorističkoj seriji Zlatni dani

Deca Beograda: Andrija Kuzmanović - od golmana do zvezde TV serija
Copyright Andrija Kuzmanović ATAImages/ Antonio Ahel

Andriju Kuzmanovića, jednog od najpopularnijih i najangažovanijih domaćih glumaca, publika će uskoro imati priliku da vidi u glavnoj muškoj ulozi u humorističkoj seriji “Zlatni dani”, kao i u filmovima “Zlatni dečko” i “Toma”, u kojima igra menadžera.

Kuzmanović je rođen u Beogradu 5. juna 1984, a odrastao je u novobeogradskom bloku 23.  U detinjstvu je veoma voleo fudbal, te je igrao na poziciji golmana u FK “Radnički” iz Beograda, a upravo ovo iskustvo je za njega bilo veoma korisno, s obzirom na to da će, nekoliko godina kasnije, dobiti ulogu slavnog golmana reprezentacije Milovana Jakšića, u filmu i seriji “Montevideo”, u kojoj je i stekao širu popularnost.

Pročitajte još: Deca Beograda: Bogdan Bogdanović – od Zvezdare do ispunjenja dečačkog sna

Nakon završene srednje Grafičke škole na Novom Beogradu, polagao je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Glumac Dragan Petrović Pele ga prvi put nije primio, ali sledeće godine je, iz drugog puta, uspešno položio prijemni ispit, i “upao” u klasu kod Nebojše Bradića.

Andrija Kuzmanović ATAImages/Antonio Ahel

Andrija je oduvek želeo da postane glumac i zbog uloge je spreman na svaku vrstu transformacije. Na predlog jednog prijatelja, otišao je na audiciju kod Dragana Bjelogrlića i dobio svoju prvu ulogu u filmu “Montevideo”.

Pročitajte još: Deca Beograda: Petar Marić – svetski poznat virtuoz na harmonici, a za njega ovde malo ko zna

Nakon toga usledilo je nekoliko uloga u serijama “Žene sa dedinja”, “Jagodići”, “Sumnjiva lica”, kao i “Senke nad Balkanom”, u kojoj je Andrija maestralno odigrao lik inspektora Stanka Pletikosića.

Printscreen/YouTube/RTS TV Lica

Zapaženu ulogu imao je i u seriji “Ubice mog oca”, a publika je imala prilike da ga gleda i u ostvarenjima poput serija “Jutro će promeniti sve” i “Švindleri”.

Veliki je ljubitelj srpske kinematografije, a njegovi filmski uzori su, prema sopstvenim rečima, Zoran Radmilović, Danilo Bata Stojković, Pavle Vuisić i Velimir Bata Živojinović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike