Vesić: Uskoro ćemo dostići 25 odsto revakcinisanih u Beogradu

05.04.2021

09:24 >> 09:53

0

Autor: Jovana Vrećo

Naveo je da je sa jučerašnjim danom u Beogradu vakcinisano 33,4 odsto građana Beograda, odnosno svaki treći Beograđanin

Vesić: Uskoro ćemo dostići 25 odsto revakcinisanih u Beogradu
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će narednih dana procenat revakcinisanih dostići 25 odsto punoletne populacije glavnog grada.

Vesić je rekao da je u Beogradu do juče vakcinisana preko jedna trećina ukupne punoletne populacije, i poručio da je vakcinacija jedini izlaz i da bi Lekarska komora trebalo da se pozabavi licenacama lekara koji šire laži o vakcini.

Naveo je da je sa jučerašnjim danom u Beogradu vakcinisano 33,4 odsto građana Beograda, odnosno svaki treći Beograđanin.

Tanjug/ Dragan Kujundžić

– Do juče smo prešli 335.000 revakcinisanih, što je oko 24 odsto populacije. U narednih nekoliko dana imaćemo 25 odsto, odnosno svakog četvrtog građanina revakcinisanog – rekao je Vesić na TV Pink.

Posebno je, kaže, ponosan na to da je u populaciji starijih od 65 godina u Beogradu više od 63 odsto vakcinisanih, i navodi da je od 1.000 starijih od 65 godina vakcinisano 630.

Pročitajte još:

Naveo je da je sa jučerašnjim danom ukupno dato više od 800.000 vakcina, uključujući i prvu i drugu dozu vakcine.

Izrazio je zadovoljstvo što je Beograd juče prvi put od 22. februara imao manje od 1.000 zaraženih.

Vesić kaže da je od jutros omogućen rad bašti ugostiteljskih objekata, uz poštovanje svih mera, za šta se, podseća, Grad Beograd zalagao.

Naveo je da je prošlog petka sa medicinskim delom Kriznog štaba napravljen razuman kompromis u okviru koga je pronađena mogućnost da bašte rade, da se sačuvaju radna mesta, a da se istovremeno sačuva javno zdravlje.

– To što se mere popuštaju, suguran sam da će se i dalje popuštati kako situacija bude bolja, ne znači da je virus nestao i da ne moramo da poštujemo mere – ukazao je Vesić.

Naveo je da virus neće nestati i ostaće još dugo u opticaju i da zato treba da se čuvamo i vakcinišemo.

Vesić kaže da će na molbu medicinskog dela Kriznog štaba biti odloženo na nekoliko nedelja uvođenje beneficija za vakcinisane građane, ukljucujući i popuste za karte za pozorište, do sprovođenja vakcinisacije svih prijavljenih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike