Počela imunizacija gluvih i nagluvih osoba: Na raspolaganju imaju "Sinofarmovu", "sputnjik V" i "Fajzerovu" vakcinu

16.04.2021

08:56 >> 09:54

0

Direktor Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović rekao je da su danas za vakcinaciju prijavljene 24 osobe

Počela imunizacija gluvih i nagluvih osoba: Na raspolaganju imaju "Sinofarmovu", "sputnjik V" i "Fajzerovu" vakcinu
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Vakcinacija protiv koronavirusa gluvih i nagluvih osoba koje žive u Beogradu počela je danas u Domu zdravlja Vračar, gde su im na raspolaganju “Sinofarmova”, “sputnjik V” i “Fajzerova” vakcina.

Tim povodom tu zdravstvenu ustanovu obišli su gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković.

Stanisavljevićeva je rekla da je Grad Beograd omogućio posebne termine za vakcinaciju za udruženja osoba sa invaliditetom i dodala da su te osobe imale mogućnost da izaberu da li će se vakcinacija obaviti u domovima zdravlja ili u prostorijama udruženja.

Tanjug/Nikola Anđić

Dodala je da je danas organizovana prva vakcinacija gluvih i nagluvih osoba, zahvaljujući saradnji sa Opštinom Vračar i tumačima znakovnog jezika, ali i da ovo nije jedini termin za vakcinaciju, te da će i u toku sledeće nedelje biti organizovani termini kako za Gradsku organizaciju gluvih, tako i za druga udruženja.

Procenjuje se, kaže, da u Beogradu živi oko 4.000 gluvih i nagluvih osoba, dok sama Gradska organizacija gluvih broji oko 1.000 članova.

Pročitajte još

– Ovo je urađeno kako bi se maksimalno izašlo u susret svim osobama sa invaliditetom – dodala je Stanisavljevićeva.

Direktor Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović rekao je da su danas za vakcinaciju prijavljene 24 gluve i nagluve osobe.

Dodao je da se u toj zdravstvenoj ustanovi kontinuirano, od sedam do 20 sati, sprovodi vakcinacija i drugih građana Vračara, i istakao da je veoma zadovoljan njihovim odzivom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike