Briga o zdravlju putnika: Nastavljena redovna dezinfekcija vozila u javnom saobraćaju

21.04.2021

09:15 >> 08:56

0

U sva vozila javnog linijskog prevoza putnika postavljeni su dozeri sa dezinfekcionim sredstvom namenjeni za dezinfekciju ruku

Briga o zdravlju putnika: Nastavljena redovna dezinfekcija vozila u javnom saobraćaju
Copyright Tanjug/ Beoinfo/ Predrag Mitić

U cilju zaštite zdravlja putnika i voznog osoblja sprovode se sve epidemiloške mere, a posebna pažnja je posvećena dodatnoj higijeni i dezinfekciji vozila koja svakodnevno učestvuju u javnom linijskom prevozu putnika, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako se navodi u saopštenju, na zahtev ovog sekretarijata svi prevoznici angažovani u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, uključujući i vozila BG voza, dostavili su izveštaj o dinamici i načinima sprovođenja dnevne higijene vozila.

Pored redovnog svakodnevnog čišćenja vozila, prevoznici vrše i dodatnu dezinfekciju vozila natrijum-hipohloritom. Takođe, zahvaljujući donaciji koju je dobio Grad Beograd, u sva vozila javnog linijskog prevoza putnika postavljeni su dozeri sa dezinfekcionim sredstvom namenjeni za dezinfekciju ruku. Prevoznici svakodnevno prate potrošnju sredstva za dezinfekciju ruku i dopunjavaju dozere.

ATA Images/ M.M

Sekretarijat za javni prevoz apeluje na korisnike javnog prevoza putnika da ne oštećuju dozere za dezinfekciju ruku, sedišta, rukohvate i validatore.

Svi korisnici javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda treba da poštuju obavezu nošenja zaštitnih maski u vozilima, kao i na stajalištima gde se nalazi veći broj ljudi, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike