Gradonačelnik u Patrijaršiji: Susret sa patrijarhom Porfirijem je najveća čast

27.04.2021

11:15 >> 10:59

0

Zahvaljujem patrijarhu Porfiriju što mi je ukazao dodatnu čast jer me je ugostio neposredno pred Uskrs - rekao je Radojičić

Gradonačelnik u Patrijaršiji: Susret sa patrijarhom Porfirijem je najveća čast
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je u zgradi Patrijaršije posetio novoizabranog patrijarha srpskog Porfirija.

– Izuzetna mi je čast što sam u ime svih Beograđana pravoslavne vere patrijarhu i lično mogao da poželim uspešno obavljanje ove najuzvišenije dužnosti u Srpskoj pravoslavnoj crkvi – naveo je Radojičić.

Beoinfo

Patrijarh i gradonačelnik su razgovarali o osetljivom i teškom trenutku u kojem će patrijarh srpski Porfirije, nakon ustoličenja koje je 19. februara upriličeno na molitvenoj svečanosti u Sabornoj crkvi u Beogradu, biti simbolično ustoličen i u Pećkoj patrijaršiji 23. maja, posle čega će biti održano zasedanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

– Zahvaljujem patrijarhu Porfiriju što mi je ukazao dodatnu čast jer me je ugostio neposredno pred Uskrs, tokom Strasne sedmice, koja je posvećena strogom postu i molitvi – zaključio je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike